2016-07-31

Emilio Salgari: A fekete kalóz


A fekete kalóz – Il Corsaro Nero

Az Emilio Salgari azonos című művéből film 1976-ban készült Kabir Bedi és Carole André főszereplésével.
A történetről röviden:
A Fekete Kalóz (Kabir Bedi) – becsületes nevén Emilio di Ventimiglia gróf – testvéreivel készül találkozni, a Vörös és Zöld Kalózzal, akik azonban nem várják meg késve érkező bátyjukat és Maracaibo-ba utaznak, hogy megöljék Van Gould herceget, aki gyermekkorukban meggyilkolta a szüleiket. 
Emilio - A Fekete kalóz
A herceg nem harcol tisztán, orvul megöli a két férfit. Emilio a partra érve az indiánok segítségére siet, akiket a spanyolok tizedelnek, és megment egy fiatal indián lányt, Yara-t, aki így a férfi társául szegődik.

Yara
A férfi és a lány között kapcsos alakul ki, ami által Yara látomásait Emilio is látja. A férfi a Sátánt hívja segítségül és bosszút esküszik Van Gould herceg ellen.
Egyik éjjelen megtámad egy spanyol hajót, melynek életben maradt tagjait szabadon engedi, ám megtudja, hogy a hajón két nő is tartózkodik. Egyikük Honorata Willerman, Weltrendrem hercegnője, akibe a kalóz beleszeret, és szerelme viszonzásra talál. Azonban a sors szeszélyes és kegyetlen folytán kiderül, hogy Honorata a herceg lánya, így Emilionak választania kell a szerelem és a bosszú között… Emilio a bosszút választja…

Honorata
Értékelés:
2016.07.03-án döntöttem úgy, hogy megnézem A Fekete Kalóz c. filmet. Gyermekkoromban, mikor a Sandokan c. sorozat nagy sikernek örvendett, bizonyosan láttam a filmből részleteket, de nem emlékszem, hogy valaha is végignéztem volna, annak ellenére, hogy a könyvet olvastam. Saját, régi példányom most is az egyik könyvespolcomon csücsül, az új kiadás pedig úton van felém.
A történet és a hangulat magával ragadott, kellett a lelkemnek eme romantikus történet, mely egy olyan korban játszódik, amibe egész életemben vágytam. Ahol a férfiak még igazi férfiak voltak, bátrak és becsületesek… ahol a nők ezeket a gyönyörű ruhákat viselték… és létezett az őszinte, boldogan, amíg meg nem…
Természetesen a kornak is megvan a maga vadsága és a rengeteg szenvedés, a háború, de a kor romantikája semmihez sem fogható.  
Kabir Bedi és Carole André gyerekkorom óta a kedvenc színészeim közé tartoznak. Itt is remekelnek a szerepeikben.
Aki egy igazán kellemes kikapcsolódásra vágyik, annak bátran ajánlom a filmet, természetesen a regény elolvasása után! J

Történet: 5/5
A könyv: 5/5
A film: 5/5
Eredeti bejegyzés kelt: 2016.07.08.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése