2016-08-15

A kosárlabda angyalai-ördögei /Kuroko no Basuke/A Kuroko no Basuke c. animével 2013 áprilisában találkoztam először, egy véletlen internetes böngészés alkalmával. Azóta is hálás vagyok annak az erőnek, ami rávezette a kezem a sorozatra.
Kosárlabda… mindig is szerettem kosarazni, az egyetlen sport, amiben a tornaórákon jeleskedtem… :D Helyes fiúk, érdekes történet, mi kell még? 

Az anime azóta három évadot megélt, készültek hozzá kiegészítő Special részek, OVA-k, és izgatottan várom a Movie-k megjelenését is. 

A manga írója Fujimaki Tadatoshi.


Az alaptörténet szerint Japánban, a Teiko Kosárlabda klubjában fedezték fel a Csodák Generációjának tartott öt kimagasló tehetségű játékost, akik három egymást követő éven is megnyerték az iskolák közötti bajnokságot. Ám létezik egy rejtélyes 6. Tag is, akiről senki nem tud semmit, nem szerepel a felvételeken, és olyan, mintha szellem lenne.
A történet napjainkban folytatódik, ahol a Seirin Középiskola másodéves hallgatói a kapun beözönlő elsőéveseket igyekeznek meginvitálni saját klubjukba. Az iskola kosárlabdacsapatába jelentkezik az Amerikából hazaköltözött srác, Kagami Taiga, aki vörös hajával és hatalmas termetével azonnal felhívja magár a a figyelmet. Ám a csapatkapitány és az edző elköveti azt a hibát, hogy nem veszi észre a Csodák Generációjának 6. tagja jelentkezését a csapatba. Aztán elkezdődnek a bonyodalmak…
A történet és a szereplők mind-mind érdekes karakterek.

A főszereplő tulajdonképpen Kagami és Kuroko kettőse, akik a Fényt és az Árnyékot képviselik. Hamar felismerik Kuroko rejtett tehetségét, és a Seirin a mérkőzéseken egyre többet brillíroz. A részek előrehaladtával megismerkedünk a Csodák Generációjának tagjaival is, de a legérdekesebb karakterek megjelenését a 2. évad végére és a 3. évadra hagyták, ami kis bosszúságot okoz, hisz a kedvenc szereplőim azok, akiket a legkevesebb alkalommal szerepeltettek.

A Csodák Generációja
Akashi Seijuro赤司 征十 – Csapatkapitány – Kedvenc karakterem
Akashi-kun egy nagyon veszélyes ellenfél, aki ez idáig egyetlen meccset sem veszített. Győztes csapata a Rakuzan, mely a Seirin utolsó ellenfele. Őket kell legyőzniük ahhoz, hogy beteljesítsék álmukat, és Japán legjobbjaivá váljanak…
Akashi gazdag családból származik, édesanyját pici gyermekkorában elvesztette. Apja nagyon szigorú vele szemben, arra tanítja a fiát, hogy az ő családjukban soha – senki nem veszít. A győzelem számít, semmi más.
Akashi nem tűri, ha ellent mondanak neki, és minden volt és jelenlegi csapattagja tisztelettel bánik vele, ugyanakkor tartanak is tőle.
Legyen irányító, csatár vagy védelmi pozícióban, Akashi mindig a legmagasabb szintet hozza.


Murasakibara Atsushi紫原 – a Yosen Középiskola 2 méter fölötti védő hátvédje, akinek támadó ereje ugyan kimagasló, de bevehetetlen kapuja miatt leginkább a palánk alatt tartózkodik.
Atsushi egy lusta fiú, aki imádja az édességet, és szinte mindig eszik. Nemtörődöm, de ha valaki magára haragítja, az jobb, ha felköti a gatyáját az Égisz Pajzsa ellen…
Midorima Shintaro緑間 真太 – a hosszú dobó, aki egymaga képes megnyerni csapatának, a Shutokunak a meccset. Befelé forduló, magányos srác, aki nehezen nyílik meg mások előtt. Eleinte kissé nagyképű – mint minden társa az Alsó középiskolából – de a Kuroko ellen játszott meccseken előnyére változik. Szemüveget visel, és rendkívül babonás, Oha Asa horoszkópját hallgatja minden reggel, és minden nap más – a horoszkóp által ajánlott – kabala van nála, ami lehet egy aranyos békás plüss, de lehet egy hatalmas váza is.

Aomine Daiki青峰 – a Too Akadémia beképzelt és idol mániás csatára, aki belefásult a játékba, ugyanis képességei nagyon hamar kifejlődtek, és nem talált méltó ellenfélre… ez idáig. Kagami Taiga veszélyezteti jelenlegi legjobb játékos a világon címét.

Kise Ryota黄瀬 – a Kaijo Magániskola szívtipró és modell játékosa, akit külseje leginkább ugyanúgy foglalkoztat, mint a kosárlabda. A legkésőbb csatlakozott hatuk csapatába.

 

Kuroko Tetsuya黒子 テツ a „Rejtélyes 6. Tag”. Visszahúzódó és észrevehetetlen fiú, akinek ereje pont a láthatatlanságában rejlik.

Az ellenfél, hatuk méltó versenytársa Kagami Taiga火神 –, aki szentül megfogadta, hogy legyőzi a Csodák Generációjának tagjait…
Az animét minden olyan embernek ajánlom, aki szereti az érdekes és csavaros, jól megírt történeteket, aki szereti a kosárlabdát, és aki nem… :)

Caledonia Valley

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése