2016-08-21

Kathleen E. Woodiwiss: ShannaWoodiwiss Shanna c. könyvét még 2013 márciusában olvastam és a napokban gondoltam rá, hogy másodszor is el kellene olvasnom, hiszen emlékeimben az él, hogy nagyon tetszett a történet, amire sajnos csak morzsákban emlékszem.
Tudni kell rólam, hogy soha életemben nem választottam borító alapján könyvet, de igaz, ami igaz, hogy egy esztétikus, szép borító engem is jobban megfog, mint egy összecsapott, igénytelen munka.
A Shanna borítójára figyeltem fel először, a Molyon böngészve, és ott azonnal tudtam, nekem ez a könyv kell. Nem számít, miről szól a könyv, érdekel-e a történet, meg kell szereznem, hogy a polcomon tudhassam… :) Szerencsémre a fülszöveg elolvasása után a történet is felkeltette a figyelmemet, így gyorsan meg is rendeltem egy nagyon szép állapotban lévő példányt a Vateráról, amit anno még az ingázás a lakóhelyem, az iskola és a párom között olvastam. 
A borító tipikusan az a fajta, hogy az ember fia ha ránéz, kétsége sem marad felőle, mit olvas az ember lánya… De mit érdekelt ez engem – teszem fel a költői kérdést? Egyáltalán nem érdekelt!
A könyvet nagyon hamar kiolvastam, az olvasással és a gyorsasággal soha nem volt problémám, és ez időtájban még sokkal több időm is volt a hobbyra.
A borító által szívembe kapott ellenállhatatlan késztetés meghozta a boldogságot, mert a könyv az egyik kedvencemmé vált.
A történetről nem szeretnék sokat elárulni, a fülszöveg elolvasható a mellékelt képek között.
A főszereplő, Ruark már az elején szimpatikus férfi volt, de nem lett egyike a kedvenc férfi főhőseimnek/hőseimnek. Shanna a regény elején felettébb idegesített, de a történet előrehaladtával egyre jobban megbarátkoztam vele és a végére méltó és tökéletes párja lett Ruarknak.
Maga a történet izgalmas és fordulatos volt, és számomra nem derült ki az sem, valójában ki is munkálkodik a háttérben, egyszóval ki az igazi "főgonosz." :) Első számú gyanúsítottamról igencsak meglepett, hogy bizony nem ő volt az…
A könyv olvasmányos, első, amit az írónőtől olvastam, de nem az utolsó. Tervbe van még megvételre az írónőtől további három regény: Egymásnak teremtve, Csalóka lángok, Rózsaszál a fagyos télben, Örökké a karjaidban.

Csokorba gyűjtöttem a külföldi kiadások borítóit is, amin három kiadás kivételével Shanna mindenhol szőke nőként van ábrázolva. Jómagam kedvence a saját példányom kiadásának borítója, és a két alábbi külföldi, aminek egyikén a főszereplő vörösesbarna hajjal ábrázolt és fölé-alárendeltségi viszonyt ábrázol a két főszereplő között – pont amilyenben a történet elején ők maguk is élnek. Mindhárom borító hűen tükrözi a regény hangulatát és utalások a történetre, a mozaik egy-egy darabkái, amik igazán csak olvasás után fedik fel értelmüket.


Értékelés: 4,5/5*

Caledonia Valley

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése