2016-08-06

Servamp

A nyári szabadságom alatt, július végén jött velem szembe – mint derült égből a villámcsapás – ez a nyári anime. Az első szó, ami megragadta a figyelmem: vámpír. Hmm… Tegyünk hát vele egy próbát!

Az animéről egy blogger oldalán olvastam, és el is kezdtem keresni a forrást. Örültem, hogy a japán szinkron alatt angol felirat is van, de – sajnos – az angoltudásom még nem elég jó arra, hogy mindent megértsek, ezért felkutattam az internet csodálatos világát magyar felirat után, és hála Amori oldalának, magyarul is megnézhettem az animét.

Általános iskolás korom óta nézek animéket, és már akkor magába szippantott Japán csodálatos és misztikus világa. A főiskolai éveim alatt tanultam japán nyelvet, így egész jól tájékozódom. A szakdolgozatom szintén ebben a témakörben készült. :)

D.Gray-man Hallow
A Servamp első része után rögtön beleszerettem a történetbe és a karakterekbe. Mostanában nem volt szerencsém egy igazán jó animéhez, igaz, időm sem volt keresgélni és végignézni egy-egy szezont. A jó hír még csak ezek után következett, ezerévnyi kihagyás után folytatják – ugyancsak a nyári anime szezonban – a D.Gray-man anime sorozatot, Hallow alcímmel. Majd kiugrottam a bőrömből a hír hallatán, és minden munkahéten a keddi napot várom, hogy megjelenjenek az új részek, amire esténként rávethetem magam.

A Servamp történetéről röviden
Főszereplőnk Mahiru árva, akit édesanyja halála után nagybátyja nevelt fel, ám a férfi – valamilyen rejtélyes oknál fogva – még nem jelent meg a jelenben. A fiú középiskolába jár, van három jó barátja, és maximalista, aki túl sok feladatot vállal magára. Egy napon – egy árnyékos sikátorban – talál egy szénfekete kiscicát, akit hazavisz és Kuro-nak nevez el. Iskola után, a lakásába lépve egy idegent talál otthonában, aki a lehető legnyugodtabb körülmények között jelenti be a fiúnak, hogy vámpír. Mahiru az ijedtség végett megbotlik, és véletlenül kihúzza a függönyt, minek hatására a vámpír eltűnik és a helyén Kuro tűnik fel. Ezek után kezdődnek csak az igazi bonyodalmak, ugyanis Kuro egy Servamp, vagyis szolga vámpír, és Mahiru óvatlanságának hála a fiú lesz az Ő Évá-ja, vagyis a mestere. Maguk mellé kell állítaniuk a további hat Servampot és gazdájukat, ha le akarják győzni Tsubaki-t és szolgáit, aki magányosságában és elhagyatottságában el akarja pusztítani az emberiséget…

Szereplők
A szereplők mind érdekes karakterek. Az öt megjelent epizód alatt megismerhetünk négy Servampot és mesterét, és a következő epizódban feltűnik az 5. Éva is. Eddig csak Doubt Doubt és mestere ellenszenves, illetve Tsubaki – maga a főellenség –, hisz valljuk be, hogy az életünk során mindannyian voltunk már magányosak, elhagyatottak, mégsem kezdtünk el gyilkolni halomszámra embereket. Kíváncsi vagyok azonban a férfi hátterére és tetteinek gyökereire.  
 

Kedvencem Kuro és Sakuya, előbbi Servamp, utóbbi élete – spoiler nélkül – szívfacsaró. Kettejük élete, története önmagában is érdekes és megkapó, helyezzük ezt be a többi karakter közé, adjunk hozzá egy fő gonoszt, súlyos titkokat és egy megoldandó feladatot – és kész a Servamp magával ragadó történetének receptje. :)


Manga – mangaka
A Servamp manga megjelent angol nyelven is, így az eddig megjelent 6 kötet már úton is van felém. Alig várom, hogy a kezemben legyenek és olvassam Kuro történetét. A kötetek képét posztolom, amint megérkeznek.

A manga alkotója Strike Tanaka, akiről nem találtam érdemleges információt a külföldi adatlapokon. Történetét 2011 áprilisában jelentette meg. Az anime premier dátuma 2016. július 05. volt. Műfaja shojo.


Anime kisszótár
Anime: Japán hagyományos rajzfilmjeinek megnevezése. Az angol ’animation” szóból jött létre. A japánok sok szót átvesznek az angol nyelvből, amit aztán átalakítanak, lerövidítenek, így maga az anime szó már ízig-vérig japán.
Manga: A japán képregény hivatalos elnevezése a szigetországban.
Mangaka: A képregény alkotója.
Shojo: Fiatal lányoknak szánt anime. Célcsoportja 7-8 évtől kezdődik és a serdülőkornál ér véget. (A meghatározás szerint, ugyanis sok felnőtt nyomon követi ezeket a történeteket.)

Mint minden igazi anime rajongó, én is szeretek beszerezni Japánban megjelent – az animéhez kapcsolódó – eredeti termékeket, mint pl. CD, kulcstartó, toll, mappa stb. Sajnálom, hogy a hazai választék nem túl széles, de a SakuraZaka bolt Budapesten 5*. :)
Nézzétek ezt a japán kávéházat! :)
Opening: 
Ending:

Aki szereti a vámpíros históriákat, bátran kövesse a Servamp egyedi történetét!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése