2016-09-12

Kedvenc könyvborítóim 1.


 
Új rovatot indítok: Kedvenc könyvborítóim címmel, ahová felsorakoztatom az általam hőn szeretett borítókat. Sorrendet nem állítok fel, ugyanis arra jelen pillanatban képtelen lennék, de amennyiben a rovatban minden olyan borítót szerepeltetek, ami a kedvenceim közé tartozik, lehet, felállítok belőlük egy tízes listát – előre látom, hogy nehéz lesz. :)


Soha nem döntök könyvborító alapján, hogy elolvassam-e az adott könyvet, vagy sem. Mindig elolvasom a fülszöveget, de tény, hogy egy szépen megalkotott, jól eltalált könyvborító hamarabb odavonzza az ember tekintetét a könyvre, mondhatni megragad, beleég a retinámba.
Vannak idei nyáron megjelent, nagyon jó könyvek, melyek – sajnos – borzalmas borítóval jelentek meg itthon, pedig a külföldi borítójuk annyival szebb – nem is értem, miért nem lehetett azt megtartani. :D
Való igaz, hogy a borító sokat nyom a latba manapság, hiszen annyi a kínálat, hogy az ember csak kapkodja a fejét a rengeteg megjelenő könyv láttán. Egy csúnya borítót az átlagember – nem könyvmoly – pedig messzire elkerül…
A borítókat igyekszem egyfajta rendszer szerint közölni.

Lássuk akkor a borítókat! :)
Romantika

Johanna Lindsey: Fagyos tüzek

Az egyik legkedvesebb borítóm. Egyszerű, mégis gyönyörű, és rendkívüli módon átadja a történet mondanivalóját. Az eredeti kiadás borítója is nagyon szép, a jobb oldali pedig egy legújabb kiadásé. Ez annyira nem fogott meg, és a történet hangulatát sem adja igazán vissza.

Johanna Lindsey: Foglyom vagy, szerelmem
A vörös rózsa, a kulcs, a háttér – mind-mind remekül eltalált, figyelemfelkeltő, nem zsúfolt, mégis lenyűgöző.
 
Johanna Lindsey: A szenvedély hatalma
Ez a borító talán a régies hangulata miatt fogott meg annyira a megjelenésekor. Nem elhanyagolható a vörös rózsa a jobb alsó sarokban. A történet is az egyik kedvencem.
A külföldi borító is elég figyelemfelkeltő, nem? :D

 Julie Garwood: Királyi adomány
A szívemnek egy nagyon értékes könyv, melyet az alatt az idő alatt olvastam, mikor megismerkedtem a vőlegényemmel. Az első randevúnkra az ő kérésére vittem magammal a könyvet, amit magával is vitt, hogy kiolvassa – és nagyon tetszett neki. :)
A pillangó, a hajós zsebóra, a kék drágakő – szerelem első látásra! :) Ahogy a vőlegényemmel is történt!  
 
Julia Quinn: Miss Miranda Cheever titkos naplója
Könyv a könyvön. Csodaszép színek kombinálása és figyelemfelkeltő cím. Kell ennél több magyarázat?


Julia Quinn: Sir Richard Kenworthy titkai
Első körben nem az a tipikus borító, ami tetszeni szokott, és mégis, nagyon szeretem. Lehet, hogy maga a történet is szerepet játszott benne, hogy ennyire megszerettem, de csak ránézek, és a regény cselekményei és kedvenc részletei előkúsznak elmém legelrejtettebb zugaiból, és követelik, hogy újra elővegyem a könyvet.

Kinley MacGregor: A kitaszított
Mint ahogy egy korábbi bejegyzésemben is említettem, a mai napig kedvenc könyvem. A borítója ízléses és egyszerű, igazi Skócia, skót hangulatot áraszt. A kilt miatt kétség sem lehet afelől, hogy ez bizony egy Felföldi történet lesz. A hátsó borító pedig egyszerűen káprázatos! 
Lorraine Heath: Vak végzet
Ahogy A kitaszított esetében, az Alexandra Kiadó itt is megtartotta az eredeti borítót, aminek én, személy szerint nagyon örülök. Igazi vadnyugati hangulatot áraszt: a telihold, a fekete musztáng, a kaktusz. Aki teheti, olvassa el, mert egy csodaszép és lenyűgöző történet lapul a könyv sorai között…

Debra Mullins: Vonakodó menyasszony
Fiatal korom egyik regénye, ami a mai napig kedvenc, mert drága nagypapám – aki sajnos már több mint hat éve nincs velem – is olvasta. Papó nagyon szeretett olvasni, és mikor elfogytak a könyvtárból kihozott könyvek, mindig tőlem kért kölcsön, amire mindig nagyon vigyázott. A könyveimet úgy kaptam vissza, hogy egy törés vagy sérülés sem volt rajta. Ez a történet is nagyon tetszett neki, a vadnyugati regények mellett, melyet mindketten olyan nagyon szerettünk – én mai napig szeretek – olvasni. 

 
Monica McCarty: A Vipera
Skócia… Skócia… Skócia…
Nincs több hozzáfűznivalóm… :)
Ellenben a külföldi borítóhoz lenne, ami finoman szólva is sokkal ízléstelenebb, mint a hazai kiadás, holott ez olyan ritka eset, mint a fehér holló…

Jövő héten hétfőn újra jelentkezem! :)
Szép hetet mindenkinek! 
Caledonia Valley

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése