2016-09-19

Kedvenc könyvborítóim 2. 
A romantikus könyvborítók után egy másik témakörrel érkezem, mégpedig a kalandregényekkel.
Első könyves élményeim Jules Verne nevéhez köthetők. Többek között ő az, akinek a nevéhez a kaland köthető. Meg persze a tudomány, a fantasztikus irodalom.
Remek kalandregényeket alkotott Karl May is, Vernével egyetemben ő a másik nagy kedvencem. Az indiános regényei letehetetlen olvasmányok, abban az esetben, ha érdekel a téma, és az indián nép szívszorító története. 


Kaland

Karl May összefüggő könyvsorozata nagyon szép borítókkal jelent meg, és igazi áldás, hogy Magyarországon egy sorozat ilyen összefüggő borítókat kaphatott, sok-sok tíz évvel ezelőtt. 
Íme, a gyűjteményem egy kicsiny darabkája.

 
Ugyanez vonatkozik Jules Verne-re is, akinek a művei két szép, és egyszerű sorozatborítót is kapott. Személy szerint a kedvencem a bordós-barnás változat, melynek közepén egy szép keretben az író neve és a regény címe kapott helyt, valamint felette Verne arcképe. 
Ám a fehér borítós kiadásoknak is megvan a varázsa. 


 
A vadnyugati történetek borítói közül Adam Bahdaj - A fekete sombrero - egyik kedvenc könyvem - borítója is lenyűgöző, még gyermekkoromban rabul ejtett. A borító értelmezéséhez nem árt tisztában lenni magával a történettel is... :)

És nem utolsósorban egy nagyon régi, szép és igényes kiadás - Ruyard Kipling: A dzsungel könyve - örök klasszikus és kedvenc.Caledonia Valley

   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése