2016-09-26

Kedvenc könyvborítóim 3.

Ezen a héten a fantasy borítók kerülnek terítékre. :) Némelyik könyv - műfaját tekintve - több kategóriába is besorolható, mint pl. romantika, kaland, vígjáték, sci-fi stb., de úgy gondoltam ebben a műfajban teszem közzé. 
Az alább látható mind-mind kedvenc történetek, regények borítói.

Fantasy

A Jók és Rosszak iskolája, a Luxen- és Harry Potter-sorozat, Christopher Moore művei mind nagy alkotások a maguk teljes valójukban. Ajánlom elolvasásra az összes, itt felsorolt könyvet.
Az Éjféli Bál a 12 táncoló hercegnő, avagy a Széttáncolt cipellők - ki hogy ismeri - könyvváltozata, és meg kell mondjam, igazán magával ragadó. 
A Sorok között és a Lapról lapra c. könyvek számomra még friss felfedezések, és letehetetlen olvasmányok. 
A Csillagpor a nagy klasszikus, ami filmen ezerszer jobb, mint a könyv - a hatalmas kivételek egyike, mert tudjuk, hogy mindig a könyv a jobb... hát ebben az esetben nagyon nem... :) 
Kiera Cass Párválasztó sorozata pár éve robbant be a köztudatba és meghódította a könyvmolyok táborát. 
Peter Ferund Laura sorozata általános iskolában került a kezembe, és évről-évre vártam a következő kötet megjelenését. Sokan mondják azt, hogy ez a Harry Potter német változata, ami szerintem egyáltalán nem helytálló. 
Az Árnyak prófétája szintén általános iskolás koromra tehető, amikor is - annak elolvasása után - teljesen beleszerettem a történetbe. Aztán most - serdülő ifjúságom közepén - kellett rájönnöm, hogy ez bizony kissé vallásos, és azok a szereplők, akik anno megbabonáztak, Istenhez köthető személyek, hovatovább... így - csaknem ateista lévén - kissé alábbhagyott a lelkesedésem. De az újraolvasás a terveim között van. George R.R. Martin Tűz és Jég dala világa kötetét a karácsonyi megjelenés kapcsán, párom által kaphattam kézhez. A könyv egy csodálatosan kivitelezett kódex, amiben minden megtalálható, amit tudni kell Westeros világáról. Minden Trónok harca rajongónak bátran ajánlom!
Jövő héten újra találkozunk! :)
Caledonia Valley

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése