2016-12-29

Christopher Brandon, Perselus Piton (Severus Snape), Hans Gruber - Alan Rickman-re emlékezünk...

2016-ban sorra mentek el nagyjaink. David Bowie halálhíre január 10-én a munkahelyemen ért. A kezdeti sokkból még fel sem ocsúdhattam, amikor január 14-én - szintén a munkahelyemen - értesültem: Alan Rickman elhunyt. I didn't wanto to believe it! - Nem akartam elhinni! 😢😞
Alan Rickman az egyik valaha élt legnagyobb színész, aki pályafutása során - a nagyszerűbbnél nagyszerűbb alakítások ellenére sem - nyerhette el az Oscar-díjat! (Sajnos, ezzel nincs egyedül...) Az Akadémia szóra sem méltatta ezt a nagyszerű színészt. 

Olyan ikonikus karaktereket játszott, akikre minden ember emlékszik. 

Ő volt: 
Hans Gruber (Die Hard 1. főgonosza, ahol én első látásra beleszerettem a színészbe. Nagyszerűen alakította a rosszfiú szerepét.)
Nottingham bírája (Robin Hood - A tolvajok fejedelme) - azt hiszem abban mindenki egyetért velem, hogy felejthetetlen alakítást nyújtott. 
Brandon ezredes (Jane Austen Értelem és Érzelem c. könyvének egyik főszereplője, a megtestesült és talpig becsületes úriember - személyes kedvencem. Alan alakításainak legnagyobbika. 😘)
Perselus Piton avagy Severus Snape (A Harry Potter sorozat jó-rossz mágusa egy tragikus, ám gyönyörű szerelmi háttértörténettel a homályban.)

Alan Rickman halálával egy nagyszerű ember és színész távozott közülünk, kinek hiánya égetni fogja a lelkünket. Nyugodjon békében!

"A legkomolyabb helyzetekben is helye lehet a nevetésnek."
(Alan Rickman) 
Caledonia Valley 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése