2016-12-11

Mikulás, Mikulás...és Félévforduló

Tartalmas, ünneplős és gyorsan elsuhanós hetet tudhatok magam mögött...
Itt járt a Mikulás, Párommal 6,5 éve boldogítjuk egymást (jóban-rosszban :D) és közeleg a Karácsony, a nagybetűs ünnep.

Mikulás
Sajnos a keddi nap - munkanap volt, így hozzánk a Mikulás csak este érkezett meg, ám annál több édességet és régen vágyott könyveket hozott mindkettőnk számára. Párommal az olvasást a Harry Potter-sorozat szerettette meg és én azóta is töretlenül bővítem picinyke könyvtárát és buzdítom az olvasása. 💕 😊
Ilyenkor év végén szerencsére a Gold Book Kiadó az egyik, aki igen tevékeny, és a Párom számára oly kedves római, viking történelmi-kaland regények újabb kötetét jelentetik meg. 
4 év ígérgetés és szinte már lemondott remény után végre itthon is megjelent Tolkien: Karácsonyi levelek c. könyve, ami kiegészítésre került Kullervo történetével - az Európa Kiadó jóvoltából. 
Az Isla és a Happy End c. könyvben a borító fogott meg leginkább, de persze a történetre is kíváncsi vagyok. A Soy Luna sorozat pedig igencsak belopta magát a szívembe. Luna egy szeleburdi, ám igen kitartó és vicces lány, kinek története kellemes kikapcsolódás a hosszú és fárasztó munkanapok után. 

Félévfordulónk 
6,5 éve hagyomány nálunk, hogy decemberben is ünneplünk, mert ekkor jó alkalom nyílik arra, hogy mindketten meglepjük a másikat a szívének hőn szeretett könyvekkel. 
Alig bírtam kivárni a Miss Bridgerton miatt c. könyv megjelenését, aminek átvételét megkoronázta, hogy szombat reggelre megérkezett a PostaPontra Micimackó 90. éves évfordulójára a második hivatalos folytatás. Véletlenül találtam meg a Libri kezdő oldalán a könyvet, ártatlan böngészés közben, mikor is majdnem felsikkantottam - a munkahelyemen... nem hiszem el, hogy ilyen hamar megjelenik magyarul. A valaha élt legnagyobb Micimackó-rajongó nevében beszélek - úgy szorítottam magamhoz a könyvet, hogy belelilultak az ujjaim - csakúgy mint a Gabo Kiadó által megjelentetett csodálatot. *-* 😊💕

Természetesen így Karácsony eljövendő alkalmával jó pár könyvvel megleptem magam, köztük a régen beszerezni kívánt Rózsák c. kötettel, ami igencsak vastag, pont, ahogy én szeretem. Alig várom a szabadságot, mikor zavartalanul olvashatom új szerzeményeimet. 
A Tüskék és rózsák udvara szintén páromtól - elképesztően gyönyörű *-*
Megérkezett Japánból is az egyik csomagom, benne aranyos figukkal és zoknikkal, valamint egy kedves ismerősöm is - tudván, hogy Kuroko no Basuke rajongó vagyok - meglepett Karácsony alkalmából egy Seirin tollal - le is esett az állam rendesen. Ezúton is nagyon köszönöm neki! :)

Ezt követően már csak annyi kívánságom maradt, hogy a munka mellett több szabadidőm legyen az olvasásra, majd azt követően az értékelésekre, amit itt a blogomon is egyre sűrűbben szeretnék kiposztolni. :D - Álmodik a nyomor, Kuwabara... :) 
Szép estét! :)
Caledonia Valley

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése