2017-01-01

Kollázsnapló - 1. felvonás

A Nyírd ki ezt a naplót méltán lett nagy sikerű, ám mellette számos olyan kiadványt találhatunk, ami szintén saját kreativitásunk szolgálatában áll. Ilyen pl. a Kollázsnapló, Eleanor Shakespeare könyve, amiben megalkothatod saját, egyedi és kifejező gondolataid, álmaid, vágyaid... életed tényeit. 
Az Óév utolsó napjának késő délutáni óráiban úgy döntöttem, hogy nekikezdek elkészíteni a saját kollázsnaplómat. Szeretem a kollázst, már a Főiskolán is sok olyan művem született, amit a mai napig féltve őrzök. :) A könyv egy ideje már a tulajdonomban volt, de addig a pillanatig nem éreztem ellenállhatatlan késztetést, hogy hozzálássak. Hiba volt...
Ma is ezzel töltöttem időm egy részét.
A Kollázsnapló 52 projektet tartalmaz, melyet tetszőleges sorrendben készíthetsz el. Ebben is hasonlít a Nyírd ki ezt a naplót! c. könyvre. Mégis lényegében, eredetében más. Míg ott a "rongálás" a cél, itt valami új, egyedi dolog létrehozása.
Ilyenkor sajnálom nagyon, hogy a dolgos hétköznapok mellett alig jut időm mindenféle egyéb tevékenységre - olvasás, kreatívkodás. Munka után holtfáradtan hazaérek, elvégzem a ház körüli teendőket, esetleg kikapcsolódok egy sorozat 25 perces részével és magába szippant az ágy... 😭
Ezért is szeretem annyira a hétvégéket, az ünnepeket, a szabadságot, mikor az ember lánya és fia azzal foglalkozhat, amihez csak kedve tartja! :) Több szabadságot a népnek! 😄 No de... mielőtt lázításra buzdítanám a Kedves Olvasót, rátérek az elvégzett projektekre. 

Első lépésben, természetesen feltüntettem a napló birtokosának nevét, de a beragasztás az máig váratott magára. Egész szép lett, a fehér papírra nyomtatott nevem tökéletesen harmonizál a napló sárgás, régi hatású lapjaival. Végezetül rögzítésre került egy névjegykártyám - azért mégiscsak a jobban beazonosítás végett. 😂

Az első projektem - Tervezd meg kedvenc könyved könyvborítóját!
Rengeteg kedvenc könyvem van, először mégis Jules Verne: Kétévi vakáció c. műve jutott eszembe, ami gyermekkori nagy szerelem. Elégedett vagyok a végeredménnyel. Nagyon szépen mutat az eredeti borító és rajz a filmfeldolgozás szerethető, imádott karakterei mellett. 
A másik könyv természetesen Jane Austen világhírű klasszikusa, a Büszkeség és balítélet, amivel szintén nem lőttem mellé - mármint ami az új borítót illeti. I like it! *-*😊

2. projekt: Gyermekkori álom és Valóság (A munkahely világa)
Soha nem élt bennem olyan újult erővel, hogy magyar tanár szeretnék lenni, mint az utóbbi időszakban. Régi gyermekkori álmom volt ez a szakma, amit a középiskolai rossz magyartanárok mondhatni kiöltek belőlem, és így a szociális pálya felé fordultam. Mai napig bánom, de még nem tettem le az álmomról, hogy egyszer megvalósíthatom, és irodalmat taníthatok a gyerekeknek! 

3. projekt: Mi táplál téged?
Nos alapvetően szellemi táplálékom a KÖNYVEK, így ez is felkerült a tányéromra, de természetesen itt elsősorban az ételek és italok foglalnak helyt. Nem vagyok a szó szoros értelmében vett vegetáriánus, de nagyon ritkán eszem húst, aminek egész egyszerű oka van. Nem kívánom, nem ízlik, nem esik jól. Viszont imádom a sajtot (kazein allergiám ellenére is khmm...), a gyümölcsöket, zöldségeket. 
Pici korom óta teafüggő és pár éve forrócsoki függő. :) 
Kisvárosban nőttem fel, ahol nem igazán volt alkalmam forrócsokizni, otthon sosem készített nekem senki, így meg kellett várnom az önállósodást, hogy hódolhassak ennek a szenvedélyemnek. :) Jelentem, azóta gyógyíthatatlan függőségben szenvedek, de ne aggódjatok miattam! :D

4. projekt: Félelmeid, fóbiáid helye
Nos, ahogy látszik, ez nálam első dobogós helyezéssel a pókok. Arachnofóbiás vagyok, nem is tagadhatnám, hisz már a legkisebb méretű jószág láttán is pánikszerűen reszketek, így az oldal nagy részét ezek a csúf teremtmények foglalják el. Felkerültek a listámra természetesen az örök érvényű dolgok is: magányosság, szegénység, betegség. Szörnyű dolgok ezek, amikről jobb nem is több szót ejteni. 

5. projekt: Kilátás 
Természetesen egy könyvtárszobára! 😍💕Minden könyvmoly kislány álma, jelen pillanatban egy felnőtt nő álma. Remélem, egyszer megvalósul, és még nem leszek aszott, öreg vénlány... :) Hisz tudjuk, a remény hal meg utoljára! 

Tetszik a könyvben, hogy sokáig foglalkoztat. Két nap alatt 5 projektet készítettem el, és a lehetőségek tárháza még szinte végtelen. Repesve várom a következő nyugis napot, amikor folytathatom az alkotást! :)
Tartsatok velem legközelebb is! 

Caledonia Valley

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése