2017-09-26

Summer Book Tag

Nyár - Summer Book Tag1. Nyáron mindenkinek kicsivel több szabad ideje van, ezért az új könyvek mellett előkerülnek már a régen olvasott regények is, egy kis nosztalgia erejéig. Te melyik könyvet olvastad a legtöbbször?
Nem szoktam – vagy csak nagy ritkán – teljes egészében, elejétől a végégig újraolvasni a regényeket. Legtöbbször talán a Büszkeség és balítéletet, illetve Verne regényeit olvastam, egyébiránt részleteket (kedvenc jeleneteket) szoktam újraolvasni a kedvenceimből.


2. Ha nyár, akkor kötelező olvasmány, vagy tipikus nyári olvasmányok? Ha már nem jársz iskolába, akkor értelmezd úgy a választ, amikor még iskolába jártál!
Soha nem zavartak a kötelező olvasmányok, nem rondítottak bele az olvasási élménybe, sőt imádtam azokat a történeteket is. Elég régen jártam már iskolába, így ma már ez abszolút nem releváns kérdés az én esetemben.

3. Szerinted tipikusan nyári olvasmány:
Könnyed romantikus regények, amiktől kiver a víz :D Nyáron is csak azokat a könyveket olvasom, amik érdekelnek, és ez számomra nem évszakfüggő.

4. Ha nyár, akkor szerelem! Kedvenc könyves párosod?
Mr. Darcy és Elizabeth a legelső helyen áll, de szorosan ott van a nyomukban Brenna és Garrick Lindsey: Fagyos tüzek c. könyvéből.

5. Olvasmányaid alapján, te hova utaznál el legszívesebben nyaralni?
Az én szívem csücske világ életemben Skócia volt, illetve Amerika (USA) régi, háboríthatatlan, indiánok által lakott területei.

6. Ez lehűt! Mondj egy borzongató könyvet, amit szerettél:
Nagyon örülök ennek a kérdésnek! Soha nem olvastam még pszichológiai horrort, de a múlt héten pillanatok alatt kiolvastam Malerman: A végzet tébolyult kereke (Black mad wheel) c. könyvét, melynek olvasása közben határozottan borzongtam és új kedvencet avattam! ForeverLove

7. Ez felpezsdít! Mondj egy érzelmektől túlfűtött, forró szerelmi történetet, amit olvastál!
Kinley MacGegor: A kitaszított. A soha nem szeretett, számtalan szenvedésen átesett skót-angol harcos Sin, és a skót Caledonia (Callie) szerelme a mai napig lelkem egy darabkáját adják. Írói álnevem és nicknevem eredete is ehhez történethez vezethető vissza.

8. Idén nyáron melyik könyvet viszed magaddal a nyaralásodra?
Több könyvet is magammal hoztam, többnyire angol nyelvű könyveket, természetesen nyelvtanulás céljából. Könnyített angol olvasmányok, mint pl. A Nyugati utazás és az Értelem és érzelem, de itt van velem A végzet tébolyult kereke, amibe újra és újra beleolvasok, Kleypas: Rafe karácsony, amit névnapomra kaptam szerelmemtől, és A majomkirály története is. Mivel éppen regényt írok, olvasásra jóval kevesebb időm van, de szépen lassan végzek majd minddel.

Kelt: Sopron, 2017.07.24.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése