2018-01-01

Évértékelés 2017

Sziasztok!

Most először készítek évértékelést, és nem is igazán tudom, milyen szempontok alapján készül egy ilyen, azonban fogadjátok tőlem szeretettel az általam felépített és elgondolt ötletet, mely átöleli az egész évemet. 

Könyvek
Mi mással is kezdenék, mint a könyvekkel, amikből idén több mint 200 darabbal lettem gazdagabb. o.O
Ez így leírva, most kicsit sokkolt, rengeteg pénzt költöttem el, de hát - könyvmoly vagyok! 💞*-* 😍
A könyvek számával ellentétben az olvasásaim száma kritikán aluli, azonban én olyan ember vagyok, aki megjelenéskor, de legkésőbb egy-két hónappal utána megvásárolja a kiszemelt könyvet, ugyanis számtalanszor botlottam már bele abba a hibába, hogy halogattam a könyvvásárlást, és az adott kötet szépen ki is fogyott, majd utánnyomás nem is érkezett belőle. :(
Könyvgyűjtői énem hátterében tehát ez a tendencia áll, s inkább legyen a polcomon száz olvasatlan könyv, az életem átcsoportosítását követően - reményeim szerint - lesz elég időm az olvasásra.

A kiadók szerinti rangsor alábbiak szerint fest:
1. Könyvmolyképző kiadó
2. A Kolibri és a Gabo kiadó fej fej mellett halad.
3. Dream válogatás és az Animus kiadó szorosan a nyomukban van.
4. Fumax - General Press
5. A teljesség igénye nélkül az alábbi kiadók rendszeres vásárlója vagyok, és könyveim nagy része közöttük oszlik el: Agave, Alexandra, Ceruza, Ciceró, Delta Vison, Európa, Főnix Könyvműhely, Harlequin Magyarország, Lazi, Libri, Manó könyvek, Menő könyvek, Móra, Pagony, Twister Media, Vad Virágok, Ventus Libro

Mangák tekintetében pedig már csak a Vad Virágok Könyvműhelytől vásárolok, A vízisten menyasszonya manhwa sorozatot, melyből fontolgatom a további részek angol nyelven való beszerezését, tekintve, hogy a sorozatot középiskolás korom óta olvasom, és még mindig nem értünk a végére...

A Könyvmolyképző rengeteg könyvet ad ki évente, csaknem a legtöbbet, a piacon jelen levő kiadók közül, így annyira nem lepett meg az eredmény.
Idén több angol nyelvű könyvvel is gazdagabb lettem, többek között megszereztem Kylie Scott Trust c. könyvét, Moore Mocskos melóját, Az Utánad a sötétbe eredetijét, és a Nyugati utazás képregény formáját kezdtem el gyűjteni. 

Olvasásaim története 2017-ben...
Sajnos a volt munkahelyem miatt, ahol jubileumi ünnepséget szerveztem és folyamatosan túlóráztam idén szó szerint alig olvastam valamit, ami igazi érvágás egy könyvmoly számára. Ezzel el is érkeztünk az idei év legfontosabb lépéséhez. Volt munkahelyemre a legutolsó - mondhatom - hónapok során gyomorgörccsel mentem, és nagyon elegem volt már, hogy három ember helyett dolgozom, és ennek ellenére úgy beszélnek veled, mint a kutyával... Így úgy döntöttem, hogy kilépek az ismeretlenbe, nem számított, hogy nincs másik munkám, nem bírtam tovább, bátornak kellett lennem. Édesanyámmal csak az utolsó munkában töltött nap után beszéltem, kb. bő egy órát, sírva, ám ő is megértette, és noha haragudott, tudom, hogy csak félt, hiszen munkanélküli lettem. Ez kb. másfél hónapig tartott, mikor is a Líra HR-es munkatársa felkínált számomra egy ügyfélszolgálatos állást, amit én ezer örömmel fogadtam el. :) A könyvek az én szerelmeim, az én világom, és a próbanapon belépve a raktárba, meglátva a hatalmas könyves raktárat tudtam, hogy én erre születtem. :) 😊Azóta lassan eltelt 3 hónap, egészségügyi problémáim többnyire eltűntek, boldogan megyek nap mint nap, bár az utazás fárasztó. Ellenben a vonatutak alatt lehetőségem van olvasni, mely időt 2018-ban szándékomban áll minél jobban és értékesebben felhasználni!

A másik oka annak, hogy idén nagyon keveset olvastam az, hogy a történeteim írására fordítottam minden szabad percemet, amiből nem sok jutott sajnos így év végére. Mindaddig, míg a regényeim el nem készülnek, addig valószínűleg csak utazás közben fogok tudni olvasni, hisz az írásra csak itthon van lehetőségem, munka után.

2017 legjobb könyve(i)
Ebben az évben két kedvencet avattam, melyek között lehetetlen dönteni, és nem is akarok dönteni! :) Az olvasások sorrendjében az alábbi két könyv ejtette rabul a szívem és a lelkem:
Josh Malerman: A végzet tébolyult kereke
A. Meredith Walters: Utánad a sötétbe
Előbbi egy pszichológiai horror, mely a műfajban az első könyvem, utóbbi pedig egy lenyűgöző szerelem története.
Részletesebb leírásba nem szeretnék bocsátkozni, Malerman regényének értékelését a könyv címére kattintva olvashatjátok el, míg az Utánad a sötétbe értékelése jelenleg feltöltés alatt áll.

Az idei év legrosszabb könyvnének jár szobrocskát sajnos nem tudom kiosztani, tekintve, hogy nem olvastam olyat, amire ráhúznám a "borzalmas" jelzőt. :)


Az idén vásárolt könyvek közül az alábbiak nyerték el a legszebb borító díját:  💝

A legrondább borító kétségtelenül a Nemezisé lett... amivel időközben sikerült kissé megbarátkoznom, ám én a másik borítótervnek szurkoltam. Az valóban gyönyörű volt. 😍

Írás
Nem sokan tudják rólam, hogy írok. Legnagyobb művemet még gyermekkoromban kezdtem el írni, majd 2016-ban vettem elő újra, immár felnőtt fejjel. Első regényem igencsak vaskos lesz, jelenleg 600 oldalnál tartok, és még közel sincs itt a vége... o.O :)
További regényötleteim mind-mind kisebb méreteket öltenek, kb. 200-300 oldalasra tervezem őket.
Sajnos idén nagyon kevés időm volt írni, azonban a regényillusztrációk szépen sorban készülnek, lassan elérjük a 100 képet az illusztrátorommal. :) 😍

Tetoválás
Az idei év másik nagy változása a tetoválásom volt, mely a karomon öltött formát egy gyönyörű képben, ami tökéletesen jellemzi a személyiségem.

Karácsony
Könyvekben gazdag Karácsonyom volt, ám ez számomra nem kuriózum, egész évben rengeteg könyvet vásárolok, és páromtól is mindig azt kapok, hiszen  könyveknek örülök leginkább. A mellékelt képen a Szerelmemtől kapott kisebb kupac látható.


Instagram
Idén regisztráltam az Instagramra, és rengeteg könyves képet készítettem, amik még elég kezdetlegesek, mivel kevés kiegészítő áll a rendelkezésemre, de imádom minden egyes percét a képek készítésének. :) *-* Jövőre igyekszem ebben is fejlődni.

Zene
2017-ben az alábbi zenékkel ismerkedtem meg, és ejtették rabul a szívemet.

The Foundations: Build Me Up Buttercup
Armageddon: I Don't Want to Miss a Thing /Aerosmith/
Unbreakable Song Gilmore Girls
Sam Phillips: Reflecting Light
Anastasia Original Broadway Musical: In My Dreams; In a Crowd of Thousands; Learn To Do It; Paris Holds The Key (To Your Heart)
Marica grófnő: Szép város Kolozsvár
Clean Bandit: Rockabye ft. Sean Paul & Anne-Marie
Vaiana (Moana): Szívesen máskor is; Járt úton jársz


Terveim 2018
- Több olvasás
- Befejezni a jelenleg 8 db elkezdett/félkész könyvemből amennyit csak tudok, de! 2-3 kötetet szeretnék nyomdába adni idén. 😊😍💞
- Szobaátrendezés (természetesen olyan okból kifolyólag, hogy a könyveimnek már alig van helye :( )
- Mini laptop vásárlás (utazás közben is legyen időm és lehetőségem az írásra)
- Valamint az alábbi figurákkal leszek gazdagabb *-*


2018 első könyve egy újraolvasás lesz: a Fény az éjszakában 💞

Köszönöm, hogy velem tartottatok, kívánok mindenkinek Olvasásban és Könyvekben Gazdag Boldog Új Évet! :)

Caledonia Valley

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése