2018-03-23

Bosnyák Viktória: És ​most hogy festek? - Értékelés - Mesevilág-péntek 4.

Sziasztok!

Ma egy tündérien bájos mesét hoztam nektek, amit mindenkinek ajánlok, aki szereti a meséket, akinek kisgyermeke van, akár unokája, akár egy felnőtt testben élő gyermeki lélek. :) 

Bosnyák Viktória könyve egészen friss megjelenés, és már a borítójával felhívta magára a figyelmemet. Az illusztráció elsőre megragadt, és a fülszöveg elolvasása után tudtam, hogy nekem való történet lesz ez. Csak azt nem tudtam, hogy ez a könyv maga a tömény cukiság és szépség! 
*-* 

Az alaptörténet igen egyszerű. A történet főszereplője, Kamill, a kaméleon nem tud színt váltani, egész nap zöldben pompázik, ezért nagyon szomorú. A bújócskában elsőre megtalálják, így az életben nincs semmi móka és élvezet. 
A legjobb barátja egy kislány maki, aki - kezdve az elejéről - egyre abszurdabb ötleteket talál ki, miként is tanulhatná meg a kaméleon a színváltást. 
Először citromot etet vele, majd erős paprikát, aztán megijeszt egy tintahalat, hogy az tintát eregessen, majd megitatja azt vele. Természetesen csupán a tinta lesz az, ami kékre festi a kaméleon nyelvét, így más eszközökhöz folyamodnak... míg az első ötlet eleve kudarcra van ítélve, amit a szomorú Kamill meg is szenved, a második ötlet az igazi fő attrakció, ami egy könyvmoly számára még inkább megadja a katarzis érzését. 

Spoilerek nélkül nehezen lehetne tovább mesélni a nyúlfarknyi történetet, így azt mondom, hogy gyorsan menjen mindenki a könyvesboltba érte! :D 
A kötet pár perc alatt kiolvasható, de a részletgazdag és gyönyörű illusztrációk tanulmányozása soha véget nem érő folyamat. :) 

Történet: 5 kaméleon
Illusztráció: 5 kaméleon 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése