2018-04-10

Clamp - X - Égsárkányok és Földsárkányok harca... Act 2.

Sziasztok!

Ezen posztomban - ahogy ígértem - folytatom az X anime bemutatását és értékelését. Jöjjön tehát az Act 2. - az Égsárkányok bemutatása. Figyelem, a poszt itt-ott spoileres! 

Az Égsárkányok Hinoto-hime vezetésével a Föld megmentésén fáradoznak, s mintegy ők állnak a "Jó" oldalán. Ők azok, akik szeretnék megmenteni a jelenleg ismert civilizációt és a bolygót. Mint ahogy említettem, ebben a történetben nem mondanám egyik csoportra sem azt, hogy ő a "JÓ" és az a "GONOSZ"... ám mindezek ellenére az Égsárkányok a tulajdonképpeni jófiúk.    

ÉGSÁRKÁNYOK

Princess Hinoto: a vak álomlátó, az Égsárkányok vezetője, aki álmaiban Kamuit keresi, hogy nővérét megelőzve a fiút a maguk oldalára állítva megmentse a Földet, annak ellenére, hogy álmában látta Tokió és a Föld pusztulását. Hinoto-hime elzárkózva él, s csupán néhány szolga veszi körül. Az Égsárkányok közül Arashi az, aki feltétlen bizalmát élvezi. Azonban ez nem az a történet lenne, ha a hercegnőről sem derülne ki semmilyen negatív tény. Ő maga is halandó, és a lelke mélyén hinni szeretne abban, hogy a Sors nem rendeltetett el előre, hanem megváltoztatható. Ezt Kamui döntésénél láthatjuk igazán kiélezetten, mikor erőtlenül, könnyekkel küszködve könyörög segítségéért. Bárki közbenjárásáért hálás volna, aki megállítaná a fiút, noha ő maga is tudja, hogy mindez lehetetlen. Az ő végzete hatással lesz nővérére is...

Sorata: A Kouya hegyen élő fiatal fiút szerzetesek nevelték, elszakítva őt szüleitől, akikre nem is emlékszik. A hegy idős, bölcs csillagásza gyermekkorától fogva terelgeti Soratat az ösvényen, megosztja vele jóslatait, s elmondja neki végzetét is, miszerint Sorata Kamuit védelmezve fogj meghalni, ám egy nő lesz az, akiért feláldozza életét. Sorata egy életvidám, bohókás srác, aki mondhatni első látásra beleszeret Arashiba, és kiválasztja őt, mint a személyt, aki elég csinos ahhoz, hogy az életét adja érte. Később láthatjuk, hogy a fiú valóban, tiszta szívéből szereti a lányt.
Sorata a kezdetektől Kamui mellett áll, s nem tántorítja el annak mogorvasága és ellenségessége sem. Minden pillanatban támogatja a fiút, s Kamui elfogadja őt barátként és bajtársként. Sorata tudja, hogy nem kerülheti el a végzetét, ám szerelme nem akar hinni a jóslatban, elárulja őt, összetörve ezzel a fiú szívét. Sorata - halála pillanatában - súlyosan megsebzi Fumát, és szerelme karjaiban lel végső nyugalomra.Arashi: Az Ise szentélyből származó fiatal papnő. Árva, gyermekkorában sok szomorúságban és bántalmazásban volt része. Hideg és merev lány, aki fokozatosan, szépen lassan szeret bele Sorataba, s miután a fiú súlyosan megsebesül, és egyik karja használhatatlanná válik, kettejük szerelme beteljesedik... Arashi remek harcos, megfontolt, ámde túlságosan is távolságtartó, s későn eszmél rá érzéseire... Elárulja az Égsárkányokat, hogy megmentse Soratat, s Fuma kihasználja a lány naivságát, hiszen a fiú tudja, hogy a Sors megváltozhatatlan. Túlélve a harcokat Arashi a Kouya hegyre távozik...

Subaru: Sumeragi Subaru a Sumeragi klán 13. vezére, csendes, magányos férfi, aki Tokióban éli mindennapjait. A hercegnő hívását eleinte figyelmen kívül hagyja, s csupán önnön békéjére szeretne rálelni. Nővére sok-sok évvel ezelőtt vesztette életét a szeretett férfi, a Sakurazukamori klán feje kezétől, s e pillanat óta Subaru magányosan és összetörve éli az életét. A fiatal férfi fontos szerepet játszik a történetben, ő lesz az, aki visszahozza a lélektelen Kamuit, szoros barátságot alakítva ki ezzel kettejük között. Miután legbensőbb kívánsága teljesül, belül összetörik, s így megszűnik Égsárkánynak lenni... Ám a Tokió-torony tetején zajló végső csatában még megmutatja milyen is az, mikor a szeretett személy elvesztésén és a fájdalmon túl van még miért harcolni...

Yuzuriha: Egy fiatal lány a Mitsumine szentélyből, aki határtalan örömet érez, mikor megtudja, hogy Kamui csillaga mozgásba lendült, és végre a fővárosba mehet. Farkaskutyájával, Inukival és nagymamájával él. Inuki az egyszerű, halandó szem számára láthatatlan, ez által a kislányt gyermekkorában sokat bántották, és hazugnak nevezték. Ahogy Tokióba ér, az egyik Földsárkány lesz az, aki elsőnek meglátja Inukit, és a lány azonnal beleszeret a férfiba, aki majdan elárulja társait a lány megmentése miatt. Inuki képes karddá alakulni, ezzel adva halálos fegyvert a lány kezébe.

Aoki: Egy jól fésült kiadói lektor. Házas, és van egy kislánya. Egy végtelenül jóságos és kedves férfi, aki a szélnek parancsol és gyengéd érzelmeket táplál Karen iránt, bár ezt önmaga előtt is titkolja. Mikor unokaöccse életét veszti a harcokban, magába zuhan, s hogy védje felesége és gyermeke életét, elválik a nőtől. A harcok után mesél családjának Karenről, és újra összeköltözik velük.


Kasumi Karen: Egy bordélyházban dolgozik, s nappal is kirívó, szexi, alig valamit takaró öltözékben rója Tokió utcáit. Szerelmes Aokiba, s végül a férfiért áldozza fel az életét. A tűz mestere, akit anyja az ördög gyermekének tartott, így szomorú gyermekkora volt. Mélyen vallásos, ami nem nagyon egyeztethető össze foglalkozásával. 

Nemsokára jelentkezem a Földsárkányok bemutatásával! Addig is, akinek egy kicsit is felkeltettem az érdeklődését a történet iránt, irány animét nézni! :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése