2018-04-16

Ez vagy az Book Tag

Sziasztok!

Ma az "Ez vagy az" c. Book Taget töltöttem ki, reddemon felkérésére, amit a Moly.hu oldalon intézett felém. Nagyon élveztem a kitöltést, egy fájdalmam van, mégpedig az, hogy mindig olyan rövidek ezek a Tagek. :D 

1. Hol szeretsz inkább olvasni: kanapén vagy ágyban? 
Ágyban. *-* Bebújva a pihe-puha paplanom, és plédem alá, magam mellé szépen elhelyezve egy csésze finom, gőzölgő teát. ❦ Ó, de szeretem a hétvégéket. A betegség is csak ezek miatt a pillanatok miatt jó, miután már eljutok arra a pontra, hogy kicsit jobban érzem magam. 


2. Férfi vagy női főszereplő?
Számomra mindkettő, hisz mindegyik szempontnak megvan a maga varázsa, és szeretem azt is, ha kb. azonos szerephez és térhez jutnak mindketten.  

3. Trilógia vagy tetralógia?
Trilógia. Szeretem az egy kötetes regényeket, amikben megkapom a korrekt lezárást, de ha már a folytatásos történeteket nézzük, akkor mindenképpen trilógia. Nem szeretem, ha egy sorozatot húznak, mint a rétestésztát. 

4. E/1. vagy E/3. szemszög? 
E/3. Ezt valamiért jobban szeretem, bár a másikkal sincs semmi bajom, mégsem áll annyira közel hozzám. 

5. Reggeli vagy esti olvasás? 
Esti olvasás. Reggel kb. azt sem tudom, hol vagyok, a vonathoz is tomboló zenével  a fülemben megyek, és szunyókálok útközben. Vannak kivételes esetek, mikor annyira érdekel a könyv, hogy kipattan a szemem, de reggelente győz a fáradtság. Este viszont bármeddig. Éjjeli bagoly vagyok gyerekkorom óta, ezért is lettem szemüveges, mert elromlott a szemem a sötétben, paplan alatt kislámpa fénynél történt olvasások miatt. 


6. Könyvtár vagy könyvesbolt? 
Könyvesbolt. Gyermekkoromban, általános iskolában és talán még a középiskola elején is rendszeresen jártam könyvtárba, azonban ahogy egyre több pénzem lett, ösztöndíj a fősulin stb. egyre inkább az online könyvrendelés és könyvesboltok felé fordultam.  

7. Megríkasson vagy megnevettessen a könyv? 
Inkább nevettessen, de ezt kb. egy szintre helyezném. Lehetséges, hogy rossz érzés a sírás, de mikor egy olyan gyönyörű történetet tartok a kezemben, mint pl. az Utánad a sötétbe, és percekig zokogok, mert annyira rabul ejt, azt nem cserélném el semmi másra. :)  

8. Fehér vagy fekete borító? 
Fekete. A fehér borítók szépek, azonban sérülékenyek, hamar piszkosodnak, minden meglátszik rajtuk. A sötétebb borítók szebbek. 

9. Karakter-orientált vagy cselekmény-orientált könyv?
Fifti-fifti. :) Az izgalmas cselekmény és a szerethető szereplők egyaránt fontosak a történetben. :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése