2018-04-13

Klasszikusok kicsiknek - Mesevilág-péntek 7.

Sziasztok!

Ma a Klasszikusok kicsiknek c. sorozatot hoztam el nektek, amik igazán megérdemlik a külön posztot. E három parányi, de annál gyönyörűbb kivitelű könyvecskét gyerekeknek és felnőtteknek is egyaránt ajánlom.

Nem más ez a három történet, mint a klasszikus meséink a Hamupipőke, a Csipkerózsika és A Piroska és a farkas gyönyörű köntösbe öltöztetése, nyúlfarknyi szöveggel, és lélegzetelállító illusztrációkkal. 🎔
Ezekre a könyvekre igazán nem lehet panasz, ahogy kifogásolnivalót sem találhatunk bennük. Pontosan ki lettek találva, a legapróbb részletekig.

A három könyvben az írók a jól ismert történeteket rövid, gyermekek számára gyorsan befogadható köntösbe írták át, s mivel inkább az illusztrációkra és a kivitelezésre koncentráltak, jó pár elem kimaradt belőlük. Maguk a mesék pár mondatból állnak, ám a részletgazdag képek hivatottak helyettesíteni a szöveget. Egyedül a Csipkerózsika végén hiányoltam még egy mondatocskát, mert rendben van, hogy tudjuk, a vége happy end és házasság,  hiányzott belőle a boldogan éltek, míg meg nem...
A Hamupipőkében annyi változást kapott a történet, hogy a gonosz mostoha itt nem jelenik meg, csupán a két mostohanővér, és a herceg felkiáltása az üvegcipellő megtalálása után is kissé bugyutára sikeredett, de ezek az apróságok nem érnek meg fél csillag levonást sem.
A három történet közül a Piroska a legrövidebb és legegyszerűbb, így azt sikerült is teljesen hűen visszaadni.

A könyvek erős és vastag lapokból állnak, kihajtható fülecskékkel, ahol a történet rejtve folytatódik tovább. A minták kivágása és a lapok ívei nagyon jó minőségűek, látszik, hogy a gyártó odatette magát a készítéskor, és a nyomdára sem lehet panasz.
Ez az a sorozat, mely minden kisgyermekes család polcára fel kellene, hogy kerüljön. :)

Történet: 5 ✫
Illusztráció: 5 ✫
Kötet minősége: 5✫

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése