2018-05-18

A Mesevilág-péntek margójára - Mesés Könyvhétre készülve...

Sziasztok!

Az elmaradt Mesevilág-péntek bejegyzések kárpótlása végett összegyűjtöttem, melyek azok a gyermekek számára hamarosan megjelenő kötetek, melyeket május végén, illetve a Könyvhéten szeretnék megszerezni, s ez által bemutatok pár olyan kötetet, melyek kifejezetten a Könyvhétre jelennek meg. 
Nézzük is a listát. :)

MeseKönyvhét 2018

1. Farkas Nóra: Összeköt ​a szeretet - Beszoktatós mesekönyv

Hol volt Kobak, mielőtt megszületett volna? Mi az a láthatatlan madzag, ami akkor is összeköti az anyukájával, amikor éppen nincsenek együtt? Miért kell Kobaknak az óvodában maradnia, és mikor találkoznak újra? És mi vár rá ezen az ismeretlen helyen? Ezt a kedves könyvet lapozgatva és Szepesi Szűcs Barbara kedves képeit nézegetve mindent megbeszélhetünk. A történet végén játékos feladatok és kitöltendő oldalak segítik a kicsiket abban, hogy megbarátkozzanak a gondolattal, mostantól ők is óvodába járnak.

Az egyik legvágyottabb kötet, mióta a Könyvfesztiválon megláttam a Manó Könyvek katalógusában. A történet fülszöveg alapján bájos, a borítókép illusztrációja szemet gyönyörködtető, az anyuka gyönyörű, a kisfiú édes, a cipőfűző szívecske alakú... 🎔 Kell! *-*

Várható megjelenés: június 1. 
Manó Könyvek

2. Becze Szilvia: Hamupipőke

Rossini, az operatörténelem egyik legnagyobb zeneszerzője Charles Perreault mesegyűjteményéből vette műve történetét. Ám amikor a mese Jacopo Ferretti szövegíró kezébe került, a jól ismert Hamupipőke-történet nagyot változott. A 24 éves Rossini, és a 32 éves Ferretti zenés meséjéből ugyanis minden varázslatos részlet hiányzik, mivel a zeneszerző kikötötte, minden fantasztikus elemet mellőzni kell a cselekményből.
Amikor a két alkotó találkozott, Ferretti csaknem két tucat ötlete sorolt fel a zeneszerzőnek, ám Rossini mindet elutasította, és hamarosan igencsak unni kezdte a megbeszélést. Már félig elaludt a római színház, a Teatro Valle egyik kanapéján, amikor a szövegíró megemlítette a Hamupipőke-történetet. Rossini azonnal éber lett, és megkérdezte Ferrettitől, elég bátor-e ahhoz, hogy feldolgozza ezt a népszerű mesét. Ferretti visszakérdezett, vajon ha megírja a szöveget, Rossini képes lesz-e zenével felruházni a sorokat… Igor Lazin rajzaival.

Mesék az Operából c. sorozat következő kötete, melynek minden tagja hatalmas szerelem. Nem kérdés, hogy ez a csoda is közéjük fog tartozni. :) 🎔

Várható megjelenés: június 8. 
Holnap Kiadó

3. Ruff Orsolya: A ​zöld macska titka

A Lármás Rumli tejivó békés csendjét egy napon egy hegyi mormota zavarja meg. Latyak rémisztő hírt hozott: egy kislányt találtak a Pézsma tónál, a nagy fenyő tövében. Senki sem tudja, ki lehet ő. Tényleg az erdőlakók ősi ellenségei, a Hét Domb üregeiben tanyázó menyétek kémje lenne? Vagy valami egészen más áll a háttérben? Hová tűnt az erdőlakók elnöke, és mire készül a patkánybanda, élén Nivallal, a mormotával?
Zizi, a talpraesett cicalány és barátai, Berci, a cickány, Süti bácsi, a sün, Sámuel, a fekete macska és a többiek addig nem nyugszanak, míg a végére nem járnak a rejtélynek és meg nem fejtik a zöld macska titkát.

Amikor megláttam a borítót, tudtam, hogy ez nekem kell. Van az egészben valami varázslatos, valami titokzatos, egy figyelemfelkeltő rejtély, amit a borító áraszt magából. Igaz a macskákat nem szeretem, de erre a történetre kíváncsi leszek. 

Várható megjelenés: június 1. 
Manó Könyvek

4. Marék Veronika: A ​bohóc és a kismajom (Marék Veronika mesél 1.) 

Marék Veronikát és hőseit, Boribont, Kippkoppot, a Kockásfülű nyulat mindenki ismeri és szereti. De ismerjük-e Harcsabajusz kapitányt, Cuppogót, a kis sünit, vagy Rombolli cirkuszából a kismajmot? Őket talán már kevésbé… Hiszen Marék Veronika amellett, hogy írta és rajzolta Boribont, Kippkoppot és a többi jól ismert figurát, számtalan rövidebb-hosszabb mesét, verset és mini színdarabot írt, amelyek különböző gyerekújságokban jelentek meg az elmúlt 50 évben.
Összeültünk Veronikával, és belemerültünk a régi gyerekújságok világába. Annyi – és annyiféle – mese került elő, hogy rögtön bizonyossá vált: ez nem egy kötetnyi mese, hanem legalább öt!
Így született meg A bohóc és a kismajom, a Marék Veronika mesél-sorozat első kötete, amelybe óvodásoknak szóló, állatos történeteket válogattunk – egy marékkal.
A meséket ezúttal Pásztohy Panka kedves és szerethető rajzai kísérik.

Itt a varázsszó: Pásztohy Panka - imádom a munkásságát! Kilóra megvesz magának minden egyes illusztrációja. :) 

Várható megjelenés: május 24.
Pagony

5. Horváth Ildi: Irány ​Észak! – Egy törpecsalád kalandjai 

A törpecsalád levelet kap: szűk kis kuckójukból egy óriási, zegzugos lakásba költözhetnek az Északi-fennsíkon. Nagy az öröm, mert már alig fért el egymás hegyén-hátán a két eleven gyerek, Piros és Menyus, és apa meg anya is rég vágyott egy nyugodt sarokra.
Az Északi-fennsík ráadásul izgalmasabbnál izgalmasabb kalandokat tartogat a kíváncsi törpegyerekeknek, hiszen erre lakik a nyuszipók, akinek kedvence az óriásrépa, a párduccsiga, aki mindent összenyálaz, no meg a félel-metes fennsíki húsimádó. A fiókok tömve vannak varázs-receptekkel, bogárlámpással, és apa egy titokzatos térképet is talál…
Horváth Ildi első saját mesekönyvének hősei őrzik az otthoni fejből mesélés összebújós, kedves hangulatát, miközben tele vannak fantáziával, ötlettel, humorral.

Egy szó - törpék...

Várható megjelenés: május 24.
Pagony

S akkor nézzük a már megjelent köteteket, amiket reményeim szerint lesz szerencsém beszerezni a Holnap kiadó standjánál. :) 

1. Alessandro Gatti: Klinkusz ​és a sárkány könnye (Klinkusz 1.) 

Áthatolhatatlan sűrű erdő mélyén, a fák koronáján rejtőzik Limbelomb városa. A limbelombiak parányi népe lakja, akik megállapodást kötöttek az erdő uraival, a fákkal. Limbelomb különös városát, amelyben fák a felhőkarcolók és kötélhidakkal összekötött ágak az utcák, emberi szem még sosem látta. Míg aztán egy havas éjszakán megjelenik a fák közt motoros szánján Fakéregi Klinkusz, és ezzel számtalan izgalmas kaland veszi kezdetét.

A könyv bevezeti ifjú olvasóit a természet titkaiba, a varázslás rejtelmeibe, miközben rávilágít az igaz barátság fontosságára is. A Klinkusz és a sárkány könnye című kötettel egy több tagból álló gyerekkönyv sorozatot indít útjára a kiadó, hogy önálló olvasásra csábítsa a 8-10 éves korosztályt.


2. Alessandro Gatti: Klinkusz ​és a hold virága (Klinkusz 2.)


Új kötetünkben, a Klinkusz és a sárkány könnye folytatásában Klinkusz újabb kalandokba keveredik, amelyek során álnok ellenségekkel küzd meg limbelombi barátai oldalán a varázserejű holdvirág megmentéséért. Vajon kiszabadítja a Szárcsagyökér Banda a méhek hathatós közreműködésével Szikraszem varázslót az álnok Katyvasz fogságából? Kiderül Fakéregi Klinkusz legújabb történetéből, melyben hősünk hű barátaival karöltve indul útnak egy különleges virág felkutatásáért.

3. Pusztai Ilona: A ​zöld lovag

Kóbor Andor a kóborlásnál semmit sem szeret jobban. Kóborlásai során hű társával, Fifilóval, a beszédhibás vízilóval számos kalandba keverednek, melyek során kiszabadítják Habcsicsóka királykisasszonyt, találkoznak a rémséges Frászkari Karikással, és segítségére sietnek XI. Robi Tóninak, Robotónia uralkodójának.

Kóbor Andor mókás történetei a sok kacagtató pillanat mellett tanulsággal is szolgálnak, segítenek megtanítani a legkisebb korosztály számára környezetünk megóvásának alapjait, fontosságát, mikéntjét.

Ezt a Könyvfesztiválon már fájó szívvel hagytam ott, most hazajön velem, ha kinn lesz a standon...

S ezzel a poszttal fel is vezettem a Könyvheti megjelenések és a vágyott beszerzési listám első részét, azonban nemsokára várható egy következő poszt, melyben a további megjelenésekről írok majd, hiszen már csak 3 hét és KÖNYVHÉT!!!!!!! *-* 🎔🎔

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése