2018-07-07

A Top5 Szerda margójára... "Az idei év legjobbjai"

Sziasztok!

A héten több helyen is láttam a Goodreads Top5 Szerda rovat kapcsán, hogy az e heti témában az idén olvasott könyvek közül azokat a köteteket kell kiválasztani, amiket a legjobbnak ítéltünk.
Sajnos eleddig nem készítettem még ilyen típusú bejegyzést, és Top5 Szerda rovatom sincs, de ezt a témát érdemesnek találtam szerepeltetni a blogomon. Azóta pedig már jelentkeztem is a Moly.hu oldalon a csoportba, így ezentúl minden szerdán jelentkezem az aktuális témával, és ezennel elindul a Top5 Szerda rovat a Caledonia Könyvvárán is. :)
/Izgatott vagyok *-*/

Íme, az általam legjobbnak ítélt könyvek a 2018-as olvasmánylistámból, melyek a szívem legmélyéig elvarázsoltak. ❤ Mivel sorrendet nem tudok felállítani, így az olvasásaim időrendiségét vettem alapul. 

Az év első felében rengeteg mesekönyvet olvastam, és a listámban kettő is helyet kapott. Bosnyák Viktória és Farkas Nóra könyve külön díjat érdemelne a mai magyar gyermekirodalomban. 

Bosnyák Viktória: És most hogy festek?
Egy szívet melengető történet gyönyörű köntösben egy apró kaméleonról, aki a mesék segítségével tanulja meg a színváltoztatást. *-* Igazán eredeti ötlet, varázslatos illusztrációkkal és humorral, melyben a már jól ismert, klasszikus meseszereplők is megelevenednek egy picikét más formában. :)


Jessica Day George: Éjféli bál
A könyvet 2014-ben olvastam először, s idén már érett az újraolvasás, hiszen rengeteget felejtettem a történetből. A könyv a klasszikus 12 táncoló hercegnő meséjének egy izgalmakkal, kalandokkal, csodaszép szerelemmel és jól felépített legendával továbbgondolt változata. Klasszikus, kaland, szerelem, ármány, varázslat - kell ennél több? :)


Dudás Győző: Perisztaltikhoszeia
Igen, egy képregény, amit még továbbra is ajánlok mindenkinek, aki szereti a görög mitológiát, vagy csak hasfalszaggató perceket szeretne szerezni magának. :) A kötet rendkívül humorosan vezet minket végig a görög mitológia egyes mítoszain, egy fiktív karakter szerepeltetésével, aki a világ legnagyobb mihasznája. A kötet nyelvezete és a rajzok is kimagaslóak. 


Farkas Nóra: Összeköt a szeretet
Szerelem első látásra. Ehhez nem is fűznék hozzá sokat, csupán annyit, hogy minden ember polcán ott a helye! Akár van gyermeked, akár csak tervezel, ezt a kötetet mindenkinek olvasnia kell. Egy egészen rövid, de annál velősebb mese, telis-tele bájos illusztrációkkal. Az írónő és az illusztrátor rendkívül kedves, barátságos emberek, és a velük készített interjú nemsokára várható a blogon.
Simone Elkeles: Tönkretett vakáció
A kényszerből lett hatalmas szerelem! ❤ Csodálatos történet, ami egy szeleburdi nyári vakáció képét sejteti, ámde sokkal több van benne, mint ami látszik. Mondhatnám, hogy egy csiszolatlan gyémánt... :D


+1 ráadásként szeretném megemlíteni a Servamp c. manga 4. kötetét, s magát a teljes sorozatot is, amit csupán azért nem vettem bele a listába, mert sorozat lévén, ha csupán a 4. kötetet ajánlanám, annak nem sok értelme lenne. A 4. kötet teljes egészében a kedvenc szereplőmmel foglalkozik, és nagyon régen olvastam mangát ilyen erős történettel, ami nem sablonos, tud újat adni, érdekfeszítő és azonnal vágysz a folytatásra. Vámpírok, szolgavámpírok, vámpírvadászok a modern, 21. században egy kitörni készülő háború közepén. Hmmm....

Ennyi lett volna az én első Top5 Szerda bejegyzésem. Remélem, hogy elnyerte a tetszésetek, én nagyon élveztem az olvasmányok közti válogatást. Lehetséges, hogy az év második felében - december végén - is készítek egy ilyen listát rovaton kívül, majd az összesített listákból kiválasztom 2018 legjobbjait. Van egy olyan érzésem, hogy korántsem lesz olyan egyszerű dolgom, mint most. :)

Mindenkinek kellemes és szép hétvégét kívánok, szerdán pedig hozom a következő feladatot! :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése