2018-08-10

Aurélie Chien Chow Chine: Félek (Gaston érzelmei) - Mesevilág-péntek 19.

Sziasztok!

Ma egy új sorozat egyik kötetével jelentkezem, ez pedig nem más, mint a Gaston érzelmei, ahol egy pici, cuki unikornis különféle érzelmeket él át, s ezek által a rövid történetek által a gyerekek maguk is megtapasztalhatják a különféle érzelmek mivoltját és működését. 

Először is szeretném leszögezni, hogy soha nem szerettem az unikornisokat! A világból lehetne kikergetni velük, de ahogy rápillantottam az alábbi könyvborítókra, úgy éreztem, hogy adnom kell egy esélyt a sorozatnak, hiszen rendkívül bájos illusztrációkat tartalmaz. 

Így történt mindaz, hogy a mai napon - megérkezvén a Lírába - rávetettem magam a Félek alcímet viselő kötetre, és pár perc alatt ki is "végeztem". ^^ :) 

Gaston ebben a kötetben megtanulja legyőzni a félelmet... a félelmet a sötétségtől... A pici unikornis egy légzőgyakorlat segítségével jut túl az éjszakában eluralkodó sötétségen, mégpedig oly módon, hogy egy fényes páncélt ölt magára, ami megvédi őt képzeletének szörnyeitől. 
A könyv segíthet a gyermekeknek legyőzni saját félelmeiket, s ugyan a gyermekek képzelőereje határtalan, ennek ellenére úgy érzem, hogy a könyvben túlságosan is hamar túlkerekedünk a félelem érzésén... 

A történet aranyos és tanulságos, de talán nem ártott volna többet foglalkozni magával a félelem legyőzésével...

A kötet írója, Aurélie Chien Chow Chine francia terapeuta és grafikus, aki könyvei segítségével is igyekszik irányt mutatni és segíteni a gyermekeknek az érzelmek labirintusában. 

Idézetek:
"Mintha az éjszaka nem lenne önmagában is elég sötét, még a szemét is le kell hunynia!"
"Amikor eljön az esti mese ideje, összekészít egy hatalmas könyvkupacot. Bárcsak anya felolvasná az egészet!"


A könyvecskét ajánlom minden kisgyermekes szülőnek és az aprónépnek! :) 

Történet: 5/5*
Illusztráció: 5/5*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése