2019-01-02

Top5 Szerda 2019.01.02. - Avagy az öt kedvenc sporttörténetem...

Sziasztok!

Mivel nem kaptunk időben témát az első januári Top5 Szerda poszthoz, így önállósítottam magam, és készítettem egy témát saját magamnak. :) 
Ma szeretnék nektek mesélni a kedvenc sporttörténeteimről, aminek egy része könyv, nagyobb része manga, de van benne egy 2018-as mesefilm is. :)

Mind tudjuk, hogy a sport nagyon fontos, de sajnos nem sok idő jut ennek űzésére a mai rohanó világban. Természetesen, mindenki arra kerít sort, amire tud, de én hiába szeretnék pl. rendszeresen tornázni, mint régen - nincs rá időm. :(
Régóta szeretnék bokszolni, de persze csak a zsák lenne az ellenfelem ^^, és úgy döntöttem, hogy a 2019 ebből a szempontból az én évem lesz! :)
Egy bokszzsák manapság már nem kerül csillagászati összegekbe, ahogy a bandázs és a kesztyű sem.
A szívem legmélyén azonban a balett az, amit egész életemben szerettem volna megtanulni, és táncolni-táncolni-táncolni, de sajnos gyermekkoromban, a pici falucskában semmi ilyesmire nem volt lehetőségem, no meg a testalkatom sem felel meg ennek a csodálatos műfajnak. :) XD Így megragadok minden alkalmat, amikor balettet nézhetek, olvashatok és hallgathatok. :)

Most pedig nézzük meg az öt kedvenc sporttörténetemet! :) 


1. Haikyu!!

Gyerekkorom óta rengeteg animét nézek, de az utóbbi években különösen vonzódom a sportanimékhez. Először el nem tudtam képzelni, hogy én ilyet nézzek, de azóta tisztában vagyok a foci, a kosárlabda, és most már a röplabda szabályaival is, és ezek a történetek egyszerűen nem eresztenek el, amit én egyáltalán nem is bánok! :) ❤
2018 év végén rátaláltam a legújabb kedvenc anime sorozatomra, ami nem más, mint a: Haikyuu!!

A Haikyuu!! a Karasuno iskola győzelemért folytatott harcát, a csapat fejlődését és a srácok óriási lelki erejét mutatja be nekünk, miközben megismerkedünk számtalan velük egy szinten álló, vagy sokkal jobb csapattal és azok tagjaival. :)
Az anime ötletes, fordulatos, és tele van humorral, és nagyon örülök neki, hogy nem sok lány szerepel benne, és tényleg a sportra koncentrál (persze akadnak kivételek ^^).

Az első évadot már le is daráltam, ma fogom elkezdeni a 2. évadot, és már a manga első kötetét is megrendeltem. ^^ (Hurrá, még egy sorozat ami elszívja a zsebemből a pénzt!! XD)
Végre egy új sportanime, ami a képernyő elé láncol! *-*

2. Kuroko no Basuke

A sportanimék szeretete ezzel a kosárlabdáról szóló animével kezdődött! :)
A Kuroko no Basuke főszereplője egy tulajdonképpeni árnyék, aki az un. Csodák Generációjának 6. tagja volt, ám létezéséről csupán pletykák keringenek. Ez az árnyék most a Seirin csapatát erősíti, új fényt talál magának, és egyetlen céljuk a Csodák Generációja másik öt tagjának legyőzése, és természetesen Japán legjobbjává válni. :)
Szerencsére ez a történet már befejezett, így nem kell azon aggódnom, mi lesz a végkifejlet, míg a Haikyuu!! esetében téphetem a hajam. XD


3. Captain Tsubasa (2018)

Gyermekkorom kedvenc animéje, amit nem a foci miatt néztem, amit soha nem szerettem, hanem a srácok miatt! ^^
A 2002-es anime grafikája fogjuk rá elment, de ma már csak kínlódva nézem! Ellenben! A manga évfordulójának hála 2018-ban egy csodálatos, új és mangahű sorozatot kaptunk, amiből már 39 rész készen is van, és olyan részleteket tudhatunk meg belőle a fiúkról, amilyeneket az előző animéből nem! Igazi mangahű alkotás ez, ahogy ígérték, és nagyszerű érzés újra a pályára lépni, újra megtanulni a foci szabályait és most már élvezni is így felnőtt fejjel, hogy mit csinálnak a pályán a srácok! :) Egy bibi van vele, hogy kevés hetente az az egy részt! ^^4. Kemény Kristóf: Szökjünk ​ki focizni! /Puskás Öcsi – A külvárosi vagány hihetetlen kalandjai/

A Puskás Öcsi életéről szóló mesekönyv-sorozat első kötete, amiből részletesen megismerhetjük Öcsi születésének körülményeit, gyermekkorát és a focilabda iránti szeretetét. Mindezt gyönyörű illusztrációkkal megspékelve! A történet magába szippant, és mindent tudni akarsz. Élvezni kezded a játékot, és szurkolsz ennek a kissrácnak annak ellenére is, hogy tudod, a végkimenetel pozitív, hiszen csillaggá válik! *-*


5. Balerina

2018 egyik legtüneményesebb meséje, amit mindenkinek látnia kell, aki rajong a mesékért és szereti a balettet! :)
Félicie és kis barátja egy árvaházban él, és a kislány nagy álma a tánc! Amikor meglátja a párizsi Operaház képét egy bélyegen, elhatározza, hogy egy nap ott fog táncolni. Egy sikeres szökést követően hőseink Párizsban kötnek ki, éppen az Eiffel-torony építésének idején, és a kislány egy kis csel árán végre azt csinálhatja, amit szeretne: táncolhat!
Félicie remekül táncol, ám a baletthez egyáltalán nem ért, de lelki ereje, szorgalma és tehetsége végett eléri az álmát...

Azt hiszem, nem is árulok el többet ebből a történetből, hátha szeretné valaki megnézni, és egyébiránt is készülök egy részletes értékeléssel róla.

Egy szó: balett. És ezt nem is részletezném. Csodálatos! *-* ❤

Kiegészítés:
Ma, a Top5 Szerda napján délben láttam, hogy megosztásra került a havi lista. A mai téma: 2019 Reading Resolutions - Azaz Olvasási Fogadalmak, elhatározások, döntések 2019-ben. 
Nos, ezeket én már mind megírtam a Könyvfogadalmak posztomban, így nem is baj, hogy saját témát hoztam.
Ha nagyon ki szeretnék emelni 5 fogadalmat, akkor azt mondanám, hogy: 
- Legalább annyit szeretnék olvasni, mint 2018-ban
- Kevesebb mese, több regény
- Több könyvértékelés a blogra
- Várólista csökkentése
- Több angol nyelvű könyv elolvasása

És ennyi volt mára a Top5 bejegyzés, remélem elnyerte a tetszésetek! :) Várok szeretettel mindenkit a jövő héten! :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése