Walt ​Disney – Hamupipőke esküvője (Hercegnők esküvője 2.) - Értékelés


A Walt ​Disney évekkel ezelőtt dobta piacra a hercegnők esküvőjét bemutató könyvsorozatát, melynek néhány kötete csodák csodájára itthon is megjelent az akkor még létező Egmont kiadó jóvoltából. A Hercegnők esküvője címet kapott sorozat pazar minőségű, gyönyörű illusztrációkat tartalmaz, ám a történetek - a mesék - elég vegyes minőségűek lettek, bár ez nagyban függ attól is, hogy nem épp a te kedvenced rontották-e el...
Két kedvenc hercegnőm esküvői történetét (Ariel és Hófehérke) angol eredetiben olvastam (tekintve, hogy magyar nyelven sajnos nem jelentek meg), ám sajnos a Hamupipőke esküvőjéről szóló kötet már nem elérhető külföldön, így a napokban egy antikvár magyar példányt szereztem be, mely a Hamupipőke esküvője címet kapta.

A Cinderella's Dream Wedding a Moly oldalán eléggé lehúzó értékeléseket kapott és bevallom, elborzadva olvastam az értékelők sorait, akiknek úgy vélem, a közelébe nem szabadna mennie a pici gyerekek számára készült bájos történeteknek, amiknek a lényegét és a báját felnőtt fejjel már nem képesek felfogni, de a pocskondiázáshoz remekül értenek... 

A mese a lánykéréssel veszi kezdetét... Miután az üvegcipellő ráillett a lábára és a herceg megtalálta igaz szerelmét, az ifjú megkéri Hamupipőke kezét, aki boldogan mond igent. A király nem is lehetne ennél boldogabb, hiszen nem titkolt szándéka volt, hogy a fia feleséget találjon magának. Éppen ezért a férfi boldogan veti bele magát az esküvői előkészületekbe és megmutatja a királyné régi esküvői portréját Hamupipőkének. A király ragaszkodik hozzá, hogy Hamupipőke - követve a családi tradíciókat - a királyné menyasszonyi ruhájában esküdjön, ám a lány nem elégedett maradéktalanul a ruhával, hiszen az teljesen más, az ő ízlésétől távol álló stílusban készült. Hamupipőke végül rálel édesanyja esküvői portréjára és úgy dönt, hogy egyesíti a két család hagyományát... 

A kötet természetesen a hercegi pár gyönyörű esküvőjével ér véget és a két család hagyományainak összefésülése mindenki számára meghozza a boldogságot! 
A Hamupipőke esküvője egy bájos esküvői történet, melyben az új, pazar világba csöppent Hamupipőke megpróbál eleget tenni a király kívánságának, ám eközben hű marad önmagához.
Igen. A kötet az esküvői előkészületeket, azon belül is az esküvői ruha kiválasztását helyezi előtérbe, de ezen kívül annyi mást is ad. Pont. Kedves fanyalgók - ha netán már házasodtatok... Nem fordítottatok véletlenül ti is ugyanilyen nagy gondot arra, hogy kiválasszátok álmaitok ruháját? Nem szerettétek volna, hogy minden tökéletes legyen életetek nagy napján? Nem voltatok kibírhatatlan menyasszonyok? Merjétek azt mondani, hogy nem... Mellesleg hadd jegyezzem meg, Hamupipőkének egyetlen rossz szava nincs a kötetben a kiválasztott ruhára, csupán nem egyezik az elképzelésével. 
Van kislányotok? Aki esetleg megőrül a csinos ruhákért, szeretne hercegnő lenni és elvarázsoltan nézegeti a kötet minden várakozást felülmúló gyönyörű illusztrációt? Nincs? Ja, és hogy menyasszonyok sem voltatok, esetleg megpróbáljátok titkolni, de minden menyasszony ideges a ruha és a nagy nap miatt, ahogy ti is, de menő azt állítani, hogy nem...? Minek is vettetek kézbe egy könyvet, ami nem nektek szól? 

A Hamupipőke esküvője egy bűbájos, szívet melengető történet Hamupipőke és Károly herceg révbe éréséről, melyet gyönyörű illusztrációkkal díszítve vehetünk kézbe. Öröm volt minden sorát olvasni, Guszti és Jackie, valamint Tündérkeresztanya jelenlétért pedig külön köszönet az írónak! Mindenki, aki csak számít ebben a történetben, jelen van és még a két mostohatestvér is kap egy humoros jelenetet. ^^ Sajnálom, hogy az angol eredeti már nem kapható, de nagyon szép magyar fordítást kaptam a pénzemért, aminek nagyon örülök. 

Kiégett lelkű felnőtteknek nem ajánlott! Hamupipőke rajongóknak kötelező! 

Értékelés: 5/5 menyasszony

Megjegyzések