2018-06-03

Bookhaul - 2018. május - 4. felvonás

Sziasztok!

Eltelt a május is, végre beléptünk a nyárba, s nekem ismét számot kell adnom az elmúlt havi szerzeményeimről.
Májusban sokkal jobb voltam, mint az év ezt megelőző részeiben, azonban következik
a 🎔Könyvhét🎔, ahol kő kövön nem marad... :D

Májusi bűnlajstromom...

A hónap legelső könyve Adi Alsaid: Soha mindig néha c. kötet volt a Maxim kiadó gondozásában, amit egy gyors fellángolás következtében szereztem meg.
Őt követte az alábbi 3 szépség, akiket a betegségem legrosszabb perceiben sikerült kézhez kaptam a futártól:
A. G. Howard: RoseBlood – A Rózsa Vére
Abbi Glines: Álmomban szerettelek
Alexandra Bracken: Világok utazói

Az összesített képeket elnézve ebben a hónapban a legtöbb könyv - típusa szerint - mesekönyv, illetve illusztrált, inkább a fiatalabb korosztályt megszólító kötet.
Mivel a betegség miatt nem tudtam részt venni a Képregényfesztiválon, A vízisten menyasszonya és a Takarók c. köteteket későn kaptam kézhez.
Jó pár olyan könyv is szerepel ebben a listában, amik eredetileg a Könyvhétre jelentek volna meg, ámde hamarabb megérkeztek hozzánk, így már meg is vehettem őket.
A Helka képregény változatát is csak a www.lira.hu oldalon láttam meg, ez a szépség is derült égből villámcsapásként ért.

Idegen nyelvű könyvek (Bookdepo-s rendelés): 4 db könyv, ebből egy, a Sarah J. Maas: A Court of Frost and Starlight még márciusban fizetett előrendelés volt.
Nagabe: The Girl From the Other Side 1.
Louise O'Neill: The Surface Breaks
Strike Tanaka: Servamp 9.

A hónap leggyönyörűbb borítója: Ez az a kérdés, ami minden hónapban fejtörést okoz nekem, ugyanis szebbnél szebb borítók versenyeznek ebben a fordulóban is. A címért két könyv versenyzett, a: The Surface Breaks és az Álmomban szerettelek. A győztes pedig nem más, mint Abbi Glines könyve, az Álmomban szerettelek, ami egyszerű, letisztult, minden apró részlet remekül harmonizál egymással. A borító szemet gyönyörködtető és romantikus, és a nyarat idézi fel emlékeimben.

A leginkább unszimpatikus borító: Mindig és soha, illetve a Kapd be, szerelem! Míg előbbi túlontúl bugyuta, ámde igencsak figyelemfelkeltő, addig az utóbbi számomra rosszat sugall, a maga vörös színeivel, a lány feketére festett körmével, és maga a kéz, ami könyörtelenül szorítja össze a szirmokat nem sok jóra enged következtetni...

Márciusi összesítő:  36 db 📘 (Ebből 💰 35 db)Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése