Farkas Nóra: Összeköt a szeretet - Értékelés

Ma végre megjelent a hőn vágyott könyv Farkas Nóra tollából, Összeköt a szeretet címmel. 
A kötetet a Könyvfesztivál óta várom, miután megláttam a Manó Könyvek katalógusában. Elsőként az illusztráción akadt meg a szemem, gyönyörű nő, bájosan cuki kisfiú, tökéletes színvilág. 

Maga a kötet nem egészen nekem szól, hiszen én még nem vagyok édesanya, azonban gyermekien lelkesedem az anya-gyermek kapcsolatról szóló mesékért, a mesekönyvekért, és egy gyönyörű illusztrációval kilóra meg lehet venni. 

Az Összeköt a szeretet egy bájos mese anyáról és gyermekéről, akik első ízben "szakadnak el egymástól", hiszen az anyukának vissza kell menni dolgozni, és a gyerkőcnek meg kell birkóznia az óvodába járás gondolatával. 
Ilyenkor minden gyermek magányos, nem akar elszakadni attól az embertől, akivel a nap 24 óráját eltöltötte, a pici gyermekből ovis lesz, rálép a felnőtté válás útjára, s ez bizony nehéz. 

Farkas Nóra egy bájos, szerethető történetet alkotott, ahol anyán és fián kívül nem jelenik meg más (talán csak Kobak, a kisfiú játékmackója - Bobó). "Ketten vannak" ebben a hatalmas, tágas világban, és az anyuka mély gondolatokkal igyekszik megnyugtatni kisfiát, hogy az nyugodtan lépjen be az ismeretlen falak közé... Szavai örök igazságokat mondanak. 

Szepesi Szűcs Barbara alkotásaihoz - emlékeim szerint - még nem volt szerencsém, és ez óriási hiba a részemről. Az alkotó mellett a történetet az ő végtelenül gyönyörű illusztrációi teszik teljessé. Sikerült egy páratlanul szépséges anyukát alkotnia, kinek arcáról a kedvesség és a határtalan szeretet köszönt vissza, Kobak személyében pedig egy szerethető, gyömöszölnivaló kisfiú jelenik meg a lapokon.  

🎔 Ajánlom ezt a könyvet minden édesanyának és kisgyermeknek, továbbá mindenkinek, aki szeretne egy igazán érzelmes történetet kapni az anya-gyermek kapcsolatról, és elmélyedni a szemet gyönyörködtető illusztrációkban. 🎔


Történet: 5/5 🎔
Illusztráció: 5/5 🎔

Megjegyzések