Katie Daynes: Nézd ​meg, miért jó aludni! - Mesevilág-péntek 22.

Sziasztok!

Beszélgessünk ma egy kicsit az alvásról... ;) 
Aludni minden ember szeret, kivéve a gyerekek, akik nem is tudják, mit meg nem adnának a szüleik és a felnőttek egy kis délutáni pihenésért! Valljuk be, gyermekkorunkban mi sem szerettünk aludni, helyette annál inkább szerettünk viháncolni, aktívak voltunk és éberek, és "nem ismertük" a fáradtság fogalmát - de legalábbis fittyet hánytunk rá! 

Én magam is ilyen voltam... Az óvodában gyűlöltem a déli alvást, és felhőtlenül boldog voltam, amikor pénteken nem kellett ott aludnom, mert anyukám hamar jött értem. Hétvégenként édesapám volt az, aki megpróbált ebéd után szunyókálásra bírni. Mesélt, csitított, majd, mikor nagy nehezen "elnyomott az álom" és megnyugodtam, ő maga is elszenderedett. Igen ám, csakhogy én huncut voltam, és apukám beájulását követően öt perccel már anyukámat boldogítottam, ugyanis kiosontam a besötítétett szobából... ^^ XD Ismerős a helyzet? 

Katie Daynes könyve az alvásról és az álmokról szól - gyermekeknek. Beszél az alvás fontosságáról, bemutatja annak különböző fázisait, az élőlények pihenési szokásait, teszi mindezt sok-sok érdekes és hasznos  információval és gyönyörű illusztrációval körülölelve. *-*

A Nézd meg! sorozat az egyik leggyönyörűbb és leghasznosabb kötetek gyűjteménye a hazai piacon, ami fontos és érdekes témákat ölel fel, egyszerűen bemutatva egy-egy adott témát a gyermekek számára. 

Jelen kötet a gyönyörű illusztrációival hívhatja fel magára a gyermeki figyelmet, és részletgazdagságával ámulatba ejti az olvasót. Ugyan a szöveg nyúlfarknyi és a könyvecske nagyon rövid, mégis tartalmaz minden olyan alap információt az alvás témaköréről, amire egy kisgyermeknek első körben szüksége lehet, kielégítheti kíváncsiságát, valamint további kérdéseket vethet fel. 

Magát a kötetet, és a sorozat többi tagját is bátran ajánlom a szülők és gyermekek számára, garantáltan nem fog csalódást okozni! :)

Kötet: 5/5*
Illusztrációk: 5/5*

Megjegyzések