2018-10-22

2018.10.20. Őszi MondoCon - Élménybeszámoló 2. felvonás / Eastern könyvbemutató

Sziasztok!

Következzék is most, frissiben az Őszi MondoCon élménybeszámoló 2.0. A poszt ott veszi fel a fonalat, ahol az előző megszakadt... ;) 

Eastern Könyvbemutató
Hogyan készült az Eastern – Egy magyar light novel születése az első mondattól az utolsó rajzig

A Twister Media kiadó egy új Bekezdés nyertes írójával (Martin Kay) és könyvével ismerkedhettünk meg picit közelebbről az előadás alkalmával, aki Megyeri Manóval, vagyis Nakával beszélgetett. A srác a kötet illusztrátora. 

Az előadás alkalmával lehetőségünk nyílt megismerni egy picit mind a kötet illusztrátorát, mind az írót, megtudtuk, milyen körülmények között találkoztak, hogyan zajlott a közös munka, és hogyan is jött létre a konkrét könyv.

A közel egy órás beszélgetés vidám és felszabadult hangulatban telt el, és rengeteg érdekes információval lettem gazdagabb.

Martin Kay kezdetben picit feszültebbnek tűnt, hiszen, ahogy elmondta, ez az első nyilvános szereplése, és természetesen egy álom vált valóra a kötet megjelenésekor. Naka azonban a conok rajzversenyeinek zsűritagja, így számára a nyilvános szereplés már megszokott dolog, és üdítő volt látni, ahogy a közvetlenségével és kedvességével feloldja beszélgetőtársát is. 

Az Eastern sok-sok évvel ezelőtt kezdte meg pályafutását, és a történet számtalan változtatáson átesett. Martin Kay elmondása alapján a kötet tulajdonképpen az Első rész I. fele, egy olyan ponton megvágva, ahol "a történet ezt dramaturgiai szempontból megengedte". 
Az Első rész II. fele mindenképpen megírásra kerül, míg a folytatások a közönség szeretetétől függnek majd.

Martin Kay és Naka is hosszú utat járt be, mire a közös munka megvalósult. Az író több évvel ezelőtt, egyedül ebben a srácban látta azt a tehetséget és sokoldalúságot, hogy rá merje bízni az illusztrációi elkészítését, ám Megyeri Manó először visszautasította a felkérést. Martin a köztes időben alkotott, csiszolta a művet, és amikor már valóban látszott a kiadási folyamat végpontja, újra felkereste Nakát. A közös munka 2018 májusában vette kezdetét és az illusztrációk a nyár folyamán készültek el. A kezdeti, 25 db tervből végül 35 db rajz lett, és Martin folyamatos finomításai végett Nakának igencsak fel volt adva a lecke az alkotás folyamatában. Az író úgy fogalmazott, hogy Naka megdolgozott a pénzéért, és még őt is képes volt elviselni közben. :D ^^ 
Naka az előadás során több kép keletkezési történetét is elmesélte, ami hemzsegett a vidám és mulatságos helyzetektől. :D 
A bemutató végén kérdéseket is fel lehetett neki számukra, és a beszélgetés egy picit el is kanyarodott az animék tájára.

A kiadó a Molyon a könyvvásárlás és dedikálás lehetőségét nemcsak a standhoz, de a könyvbemutató helyszínéhez is ígérte, ezzel szemben azonban csak az F9 standnál volt lehetőség dedikálásra és vásárlásra. Ugyan nekem a könyv már megvolt, és Martin dedikálta is, de teljesen elképzelhetetlen volt, hogy én Naka aláírása nélkül távozzak, főleg, miután alkalmam nyílt személyesen is megismerni a srácot! :) 


Az előadás végén így hát gyorsan visszasétáltunk a pulthoz, ahová Naka ígérte magát, és lecövekeltünk. Martin gyorsan meg is érkezett, és a könyvbemutató után azt láttuk, hogy szerencsére sok-sok ember állt sorba megvenni a könyvét, akik mind-mind csillogó szemmel várakoztak, hogy kezükben tarthassák a saját példányukat! :)

Naka azonban még 5-10 perc elteltével sem volt sehol. :( Kezdtem aggódni, és ezt párom is látta rajta. Aztán jött a: "De nekem kell NAKA!!!" felkiáltásom és párom, a hősöm, elindult vissza a fogadóterembe megnézni, hátha elcsípi őt útközben, és képzeljétek! Megtalálta és visszahozta hozzám, így az első dedikálás az enyém lett! *-* ❤ Naka irtó cuki volt (OMG ezek a nagyon magas, extra vékony srácok a gyengéim, még jó h párom nem egy féltékeny típus ^^), mosolygott, bár picit mintha ő is zavarban lett volna, sőt még mondta is, hogy vigyek posztert is, mert az is van, de mondtam neki, hogy köszönöm, már kaptam! :) Ahwwwww :3 

Magamhoz ölelvén a kötetet örömmel és boldogsággal hagytam el a Con helyszínét! *-*

Véleményem szerint a könyvbemutató extra jól sikerült, és ha szeretitek a westernt, a kalandot, Japánt, vagy csak egy kellemes kikapcsolódást és fergeteges kalandot szeretnétek, vegyétek meg a könyvet, nem fogjátok megbánni! :) 

A könyvbemutató részleteibe az alábbi, saját készítésű videómban nyerhettek egy pici bepillantást:


A nap lezárása:
Mivel egész nap nem igazán ettünk, így még elmetróztunk a Móricz Zsigmond körtérig, ahol a Marcello nevű, hangulatos olasz étteremben ettünk egy-egy pizzát, és közösen egy fincsi tiramisut is. :) Majd hazavonatoztunk és otthon következett a fáradság által bekövetkezett kidőlés. XD

Fantasztikus volt a könyvbemutató és a con is, és ez egy extra hosszú bejegyzés lett, amit ketté is kellett vágnom, de köszönöm szépen, hogy kitartottál, és hogy végigolvastad! ❤
Szép hetet kívánok mindenkinek! :) 

Szerzeményeim (pár könyvjelző, egy kitűző és egy matrica)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése