2019-01-09

Top5 Szerda 2019.01.09. - Avagy 2019 legvágyottabb könyvei (az eddig meghirdetett megjelenések alapján)...

Sziasztok!

A januári borzalmasan jelentéktelen témák végett csaknem egy egész hóra való ötletet kellett magamnak kitalálnom... Nem volt olyan egyszerű, mint azt leírni, hogy a januári témák unalmasak... ^^ Valószínű nincs sok ideje az eredeti témaalkotónak, és azt sem tudom milyen régóta csinálja már, tehát az is lehetséges, hogy az ereje is elfogyott hozzá, így nem ítélkezem...
Számtalan téma kering most a fejemben, amikkel előbb-utóbb jelentkezni is fogok, és egyáltalán nem biztos, hogy ezek mindegyike olyan lesz, amivel mindenkinek elnyerem a tetszését, de igyekszem minél színesebb és érdekesebb tartalmat hozni nektek - ahogy eddig is. :) 

Nézzük is a mai témámat, ami arról az öt könyvről fog szólni, amiket minél hamarabb szeretnék megszerezni 2019-ben. Ezek között egyaránt megtalálhatóak lesznek angol és magyar, már megjelent és még előrendelhető kötetek is. Az előrendeléseket igyekszem megrendelni, hogy megjelenést követően már nálam is legyenek! *-*

Jen Calonita: Mirror, ​mirror

Mirror, Mirror: A Twisted Tale poses the question, what if the Evil Queen poisoned the prince?

Following her beloved mother's death, the kingdom falls into the hands of Snow White's stepmother, commonly referred to as „the Evil Queen” by those she rules. Snow keeps her head down at the castle, hoping to make the best of her situation.

But when new information about her parents resurfaces and a plot to kill her goes haywire, everything changes for Snow. With the help of a group of wary dwarfs, a kind prince she thought she'd never see again, and a mysterious stranger from her past, Snow embarks on a quest to stop the Evil Queen and take back her kingdom. But can she stop an enemy who knows her every move and will stop at nothing to retain her power… including going after the ones Snow loves?

Ismét egy Twisted Tale történet, ezúttal Hófehérke mostohájával, a Gonosz Királynővel a főszerepben. *-* A történet itt is izgalmasnak ígérkezik, és az írónő neve is sokat ígér, hiszen külföldön nagy népszerűségnek örvend. :) 
A borító egyszerűen gyönyörű - mint mindig -, várható is róla egy Könyvborító Kedd poszt nemsokára. ;)
Nagyon szeretem azokat a történeteket, amikben a gonoszak a főszereplők, hátha még a Disney ikonikus karaktereiről van szó... *-* 

Madeline Miller: Kirké

Az ​Akhilleusz dala szerzőjének merész, káprázatos és várva várt új regénye, amely kiválóan rajzolja újra az Odüsszeiából ismert hatalmas varázslónő, Kirké életét.

A leghatalmasabb titán, a Napisten, Héliosz házában egy kislány születik. Kirké furcsa gyermek – nem rendelkezik hatalommal, mint az apja, sem azzal a rosszindulatú vonzerővel, mint az anyja. Ám amikor társaságért a halandók világa felé fordul, felfedezi, hogy mégiscsak van egy különleges tehetsége: a varázslás képessége, amelynek révén szörnyekké tudja változtatni a riválisait, ráadásul még az istenekre is veszélyt jelenthet.

Fenyegetettségében Zeusz száműzi őt egy lakatlan szigetre, ahol az istennő tökéletesíti titkos tudományát, vadállatokat szelídít, és a híres mitológiai alakok közül többel is találkozik: a vérszomjas Minótaurosszal, az ügyes kezű Daidalosszal, a gyilkos Médeiával és persze a fortélyos Odüsszeusszal is.

Ám egy nőnek veszélyes egyedül élni, Kirké pedig akaratlanul is magára vonja mind az emberek, mind az istenek haragját, és végül az egyik legrettegettebb olümposzi istennel találja szemközt magát. Hogy megvédje, amit a leginkább szeret, minden erejét össze kell szednie, és egyszer s mindenkorra választania kell az istenek és a halandók világa között.

Madeline Miller regénye mámorító eposz a családi vetélkedésről, intrikáról, szerelemről és veszteségről, illetve a férfiak uralta világban is rendíthetetlen női erőről.

Habár Kirké soha nem tartozott a kedvenc karaktereim közé, a görög mitológia minden rejtett bugyra elképesztően vonz, és bármi azzal kapcsolatos, minőségi kötetet élvezettel olvasok. *-* Kíváncsi leszek mit hozott össze az írónő ebben az újragondolásban...

Rob Renzetti · Alex Hirsch: Gravity ​Falls – Journal 3

„Journal 3” brims with every page ever seen on the show plus all-new pages with monsters and secrets, notes from Dipper and Mabel, and the Author's full story. „Gravity Falls "fans will simply love this 288-page full-color jacketed hardcover version of "Journal 3”!" "Plus, the book jacket doubles as an exclusive poster!

Egy hatalmas Gravity Falls rajongó szól most hozzátok!
*-* Amennyiben nem ismeritek ezt a nagyszerű, kalandos, humoros, csöppet sem átlagos és sablonos mesét, akkor azonnal tessék menni a televízió, laptop, számítógép, tablet stb. elé és bepótolni ezt a hiányosságot! ^^ Fantasztikus élményben lesz részetek!!!
Ez a kötet a mesében szereplő napló pontos mása, számtalan furcsaság és különös lény otthona... :)


William Shakespeare - Crystal S. Chan: Romeo ​and Juliet

Romeo and Juliet is a classic romantic tragedy written by William Shakespeare. It is a tale of two young lovers from Verona, Italy who defy the wishes of their feuding families, get married then, and tragically end their own lives in the name of love. It is their deaths that ultimately help the rival families of the Capulets and the Montagues find reconciliation. Manga Classics brings an incredible new experience with this adaptation of Shakespeare's most popular and frequently performed plays: Romeo and Juliet.

Nem titok az sem, hogy a Manga Classics sorozat nagy rajongója vagyok, Shakespeare pedig a kedvenc íróm, s mint ilyen, nem hiányozhat egyik hozzá kapcsolódó kötet sem a polcomról, sem ez a gyönyörű, halhatatlan szerelmi történet, sem pedig a 2019-ben megjelenő Szentivánéji álom. *-* :)

William Shakespeare - Crystal S. Chan: A ​Midsummer Night's Dream

A Midsummer Night's Dream portrays the events surrounding the marriage of the Duke of Athens, Theseus, and Hippolyta. These include the adventures of four young Athenian lovers and a group of six amateur actors (the mechanicals), who are controlled and manipulated by the fairies who inhabit the forest. The play is one of Shakespeare's most popular works for the stage and is widely performed across the world. 

Nos, ez lett volna az az öt kötet, amit minél hamarabb szeretnék a birtokomban tudni 2019-ben. Természetesen ezeken kívül rengeteg más könyvre is fáj a fogam, de a végtelen hosszú kívánságlistámat nem lenne sem célszerű, sem egyszerű itt felsorolni... ^^
Kíváncsian várom a többi blogger posztját, ki mit alkotott erre a hétre, továbbá remélem, hogy a jövő heti Top5 bejegyzés kapcsán is velem tartotok, ahol egy újabb saját témát hozok nektek! :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése