Top5 Szerda 2019.05.14. - Top5 legjobban várt Könyvheti megjelenés...

Sziasztok!

Nagyon sokáig úgy gondoltam, hogy nem írom meg ma ezt a posztot, hiszen a mai eredeti téma ismét eléggé fura és a rohanós mindennapjaimba jelenleg nem férnek bele, hogy a témaalkotó helyett ötleteljek, miről is írhatnék, ami sokak figyelmét felkelti, és élvezettel olvassák... :( A molyos zóna tagjai már egy ideje inaktívak, a témák őket sem fogják meg igazán, és az utóbbi időben egy-egy kósza bejegyzésen kívül más poszt nem is született az enyémeken kívül. :( Ez picit lehangoló...
Az eredeti témánk a SFF BFF-ek, vagyis írnom kellene olyan fantasy vagy sci-fi szereplőkről, akikkel jó barátságban lennék... Mondjuk II. Leto Atreidessel tuti jóban lennék, de inkább akarnám a férjemnek (féreg előtti formájában ^^), szóval... inkább hagyjuk... XD
Éppen ezért a Könyvhétre megjelenő könyvek közül válogattam most nektek össze öt címet, amik a megjelenésük napján, illetve kinn a helyszínen 1000%, hogy hozzám fognak kerülni.  *-*
Mivel sok kiadó nem jelentette még be a várható címeit, így értelemszerűen csak abból tudtam mazsolázni, amikről már lehullt a lepel.
Véleményem szerint az itt felsorolt kötetek mindegyike szórakoztató, aranyos, romantikus, paráztatós olvasmány lesz, amikre érdemes lesz beruházni... :)  

↣↣↣

Beth O'Leary: Az ​ágybérlő

Az új Jojo Moyes… Megvan benne a Mielőtt megismertelek összes hozzávalója. Cosmopolitan

Tiffy és Leon egy lakásban laknak. 
Tiffy és Leon ugyanabban az ágyban alszanak. 
Tiffy és Leon még sosem találkoztak…

Tiffynek egy olcsó albérletet kell találnia. Méghozzá azonnal. Leon éjszakánként dolgozik, és meglehetősen pénzszűkében van. A barátaik azt gondolják, hogy elment a józan eszük, de ők úgy érzik, megtalálták a tökéletes megoldást: amíg Tiffy dolgozik, a férfié az egyágyas lakás, a fennmaradó időben viszont a nőé. 
A helyzetüket tovább bonyolítja egy megszállott expasi, egy követelőző ügyfél, nem beszélve egy igazságtalanul bebörtönzött fivérről, így hamar rá kell jönniük, hogy ha jól akarják érezni magukat az otthonukban, akkor minden szabályt fel kell rúgniuk…

A kiadói megbeszélésen azonnal beleszerettem a kötet történetébe és borítójába. Az eredeti regény külföldön nagy népszerűségnek örvend, így azt gondolom, nem fogok mellényúlni a kötettel, és egy könnyed, szórakoztató, romantikus sztorit fogok kapni a pénzemért. 


Farkas Nóra: Apa ​szeret!

Hányféleképpen mutatkozhat meg apa szeretete? Honnan tudhatja Pötyi, hogy az apukája akkor is gondol rá, ha épp nincsenek együtt? Vajon mi a közös a tőle kapott játéknyusziban, a hűtőben lapuló málnában és a délutáni labdázásában? Hogyan köti össze őket a mosolyuk, és miért olyan fontosak az együtt átélt pillanatok? 
Ebből a bájos rajzokkal illusztrált csodaszép történetből – amelyben Pötyi és az anyukája nyomozós játékba kezdenek, hogy felkutassák apa szeretetnyomait – minden kiderül. A kicsiket játékos feladatok és kitölthető oldalak is segítik abban, hogy megértsék, mitől különleges az apai szeretet.

Farkas Nóri Összeköt a szeretet! c. kötete első látásra szerelem volt, és úgy gondolom, nem lesz ez másképp második mesekönyvével sem, ahol az apukák kerülnek előtérbe. Az én kapcsolatom az apukámmal mindig is nagyon szoros volt, szóval ez a könyv - a célközönségén kívül - rólunk és nekünk is szól, úgy érzem. :) 


Nagy László Krisztián: Az ​erdei focibajnokság 

Nagy az izgalom a Végtelen-erdőben. Első alkalommal rendezik meg az állati focibajnokságot, azaz a Bundásligát. Csapatkapitányuk, Karotta vezetésével a Káposztás-réti nyulak is készülnek a bajnokságra, ahol a legfélelmetesebb ellenfelekkel szemben kell helytállniuk. Vajon van esélyük Sunyi Sanyi és a rókák ellen? Legyőzhetik a sünöket a Tüskecsarnokban? Vagy úgyis Acsar és a Lompos FC viszi haza a kupát? A nyusziknak minden leleményességükre szükségük lesz, hiszen az ellenfelek közül nem mindenki tartja be a játékszabályokat. 
A mulatságos, fordulatos és szórakoztató kalandregény a futball világába vezeti be a gyerekeket, de a focis kiszólásoknak, vicces áthallásoknak köszönhetően a felnőtteknek is sok-sok kellemes pillanatot tartogat.

Nem sok infót oszthatok meg veletek a kötetről, mindenesetre legyen elég annyi, hogy a történet izgalmas, a szereplők szerethetők, az illusztrációk gyönyörűek, és a maffia-szemüveget viselő róka első látásra szerelem... ;)Cs. Szabó Sándor: Koppány
A lázadó vezér

Magyarország, ​973

Koppány, a hétmagyarok nagyurának unokaöccse és leendő utódja mindössze tizenegy éves, amikor a megkeresztelkedését követő napon apját, Tar Szöréndet, a nagyúr bátyját egy kisebb csetepatéban megölik. Koppány szinte gyerekként lép atyja örökébe: Somogy ura lesz, és az öreg táltos, Turda, illetve fiatal hadnagya, Ravasz támogatásával sajátítja el mindazt, amit egy árpád törzsbéli vezérnek tudnia kell háborúról és békéről, emberekről és szellemekről egyaránt.

Tíz évvel később már hadat vezet Gyevicsa nagyúr parancsára Mölk ellen, majd apja és a nagyúr öccsének, Bélának a halála után rá hárul Béla fiának, a kis Vászolynak, a majd utána következő nagyúrnak nevelése is. Miközben Koppány férfivá érik, egyre több változás történik a magyar törzsek országában: a nyugati gyepűt német telepesek özönlik el, Gyevicsa nagyúr udvarában egyre több a latin pap és német lovag, fia, Vajk, bajor feleséget vesz maga mellé. Változik a világ, és nem mindenki szerint jobbra: sokan panaszkodnak, hogy „Gyevicsa nagyúr kemény a népeivel és lágy az idegenekkel”.

És végül eljön a nap, amelyen a nagyúr megesketi a törzsek vezéreit, hogy az ősi szokással szembefordulva halála után nem a legidősebb árpádfit, Koppányt, hanem saját fiát, Vajkot választják majd a hétmagyarok nagyurának…

Cs. Szabó Sándor a rendelkezésre álló történeti és néprajzi források felhasználásával egyedi hangvételű, ítélkezéstől és propagandától mentes regényben fest magával ragadó képet a magyar történelem talán legfontosabb évtizedeiről.

Vikidál Gyulát nehéz lesz felülmúlni, ám Koppány mindig is hatalmas szerelem volt nálam, így ennek a kötetnek ott a helye a polcomon. Bízom benne, hogy egy ízig-vérig hun regényt tarthatok majd a kezemben, ami végigköveti Koppány életét. *-*


Linda Castillo: Égető ​titkok

Egy régi amish pajta porig ég az éjszaka kellős közepén. A helyszínre kiérkező és az ügyben illetékes Kate Burkholder rendőrfőnök nyomozása már a legelején drámai fordulatot vesz – kiderül, hogy a tragikus, ám véletlennek tűnő baleset nagyon is szándékos tett következménye. Valaki nemcsak felgyújtotta a pajtát, de az azt birtokló család legidősebb gyermekét, a tizennyolc éves Daniel Gingerichet is bezárta oda, hogy a lángok közepette haljon kínhalált. De vajon ki akarhatta, hogy a sokak által kedvelt és dolgos fiú élete ilyen véget érjen? És az elkövetőt mi vihette rá efféle szörnyűségre? 
A kevéske nyom mellett a meglehetősen összetartó és az idegenekkel szemben összezáró amish közösség is megnehezíti a nyomozást. Annyi azonban bizonyos, hogy egy súlyos titok lappang a háttérben, amelyről senki sem akar vagy mer beszélni, és amely Kate-et is arra készteti, hogy felelevenítse a múltja egyik legfájdalmasabb emlékét – és az egész akár az életébe is kerülhet.

Ezek a fajta regények nem tartoznak éppen az érdeklődési körömbe, ám a kiadói megbeszélésen olyan élénk képet festettek elém a cselekményről, hogy ezzel kivételt kell tennem - és azt hiszem, ezt sem fogom megbánni! ;) 

Megjegyzések