Bajzáth Mária: Az ​állatok karácsonya - Értékelés

Sziasztok!

A napokban - a Kolibri kiadó gondozásában - jelent meg Bajzáth Mária gyönyörű meséje, melyet az írónő kisfiával, Ivánnal írt. Az ​állatok karácsonya címet viselő lapozót Láng Anna gyönyörű illusztrációi díszítik. ❤

A kötet a kis Jézus születését meséli el nekünk, ám senkit se tévesszen meg a látszat! Az állatok karácsonya nem áll be a sorba a számtalan karácsonyi kötet mellé, és soha nem is lesz csupán egy a sok között... A történet különlegessége ugyanis a narrációban rejlik... Az írónő a betlehemi állatok szemén keresztül meséli el nekünk ama varázslatos éjszaka történetét, amikor világra jött a Megváltó, az állatok szájába pedig olyan szavakat ad, melyek tökéletesen kiemelik a szereplők hangját és ismerős jellemvonásait, minek segítségével olvasás közben a gyerekek utánozhatják is az állatok hangját. 

"Egyszerű istálló volt.
A kecske az oszlop mellett mekegett:
- Meeg-született! Meeg-születettÍ! Meeg-született!
A kakas a gerendán ágaskodott és így kukorékolt:
- U-u-u-urunk! U-u-u-urunk!
A tehén a jászol mellett bőgte:
- Mmmienk, mmmienk, mmmienk."


Bajzáth Mária tömören és lényegre törően mesél, története gördülékeny, szívet melengető és humoros, szavait pedig átitatja a szeretet. A mese a gyönyörű illusztrációkkal egybeolvadva létrehoz egy apró karácsonyi csodát, melynek olvasása és lapozgatása közben minket is hatalmába kerít a szeretet és a nyugalom. 
A kötet mindössze 10 oldal, így tökéletesen ideális a kisebbek számára, akik most ismerkednek a kis Jézus születésének történetével. 
Szívből ajánlom karácsonyi ajándéknak kicsiknek és nagyoknak egyaránt, hogy Szenteste a család körében átlapozva mindenki szívét átmelegítse a szeretet.

Értékelés: 5/5 jászol
Illusztráció: 5/5 jászol

Megjegyzések