Kis ​kutyák nagy kalandja Párizsban - Mesevilág - Értékelés

Sziasztok!

A Disney Suli - Olvasni jó! c. sorozat egyik legújabb köteteként látott napvilágot a héten a Kis ​kutyák nagy kalandja Párizsban c. kötet, melyet a Manó Könyveknek köszönhetően én is elolvashattam. 

A Puppy Dog Pals c. mese karaktereit felvonultató könyvben találkozhatunk egy Bingo és Rolly nevű kiskutyával, akik ebben a részben gazdájuk, Bob segítségére sietnek...

A magyarul Kutyapajtik címmel futó mesesorozatot bevallom nem ismerem a furcsa animációnak köszönhetően, mely modern képi világot, ha tehetem, messzire el is kerülök, azonban ez a történet Párizsba kalauzol minket, s mivel Párizs az egyik kedvenc városom, nem hagyhatok ki egy kalandot csupán a mozgókép animációs stílusa miatt... ;) 

"A tappancsok nevében állj!"

A kötet a már folyékonyan olvasni tudó lurkóknak szól, és egy szép hosszú, kerek mesét tartalmaz. Főhőseink, Bingo és Rolly napja boldogan kezdődik a reggeli elfogyasztásával, ám gazdájuk, Bob kedve igencsak gyorsan borongósba csap át, amint konstatálja, hogy a francia pirítós elkészítéséhez bizony nincs otthon kenyér... A két kutyuli pedig felkerekedik, hogy megszerezzék gazdájuk számára a legfinomabb kenyeret, ami ugyebár Párizsban kapható... ;) 
Párizsba megérkezvén a kutyusok sajnos azt tapasztalják, hogy bizonyos apró lábnyommal rendelkező egyének elcsaklizták a pékség összes kenyérkészletét, így üldözőbe is veszik az általuk bűnösnek vélt tetteseket, melyek humorosabbnál humorosabb kalandokba és persze kalamajkákba sodorják őket... :)


Azt hiszem, nem árulok el nagy titkot azzal, ha azt mondom, a történet boldog véget ér, ám olvasás közben jól szórakozunk a kutyusok hajszáján és a félreértéseken. ^^ Az Olvasni jó! sorozatról és annak felépítéséről már az alábbi posztomban olvashattatok, így most már nem térnék ki minden formai sajátosságra. A kötet továbbra is 24 aranyos matricát tartalmaz, melyeket a gyermekek olvasás közben jutalom gyanánt beragaszthatnak a megadott helyekre. A kötet végén található játékos feladatok segítségével pedig fejleszthetik a szövegértésüket, a memóriájukat és a fogalmazási képességeiket. 

Kis ​kutyák nagy kalandja Párizsban egy aranyos mese, melyet Kutyapajtik-szűz révén is rettentően élveztem, így nem csupán a sorozat rajongóinak, de állatbarátoknak és mesebolondoknak is bátran ajánlom! ;) 

Értékelés: 5/5*
Illusztráció: 5/5*

Megjegyzések