Julia Lobo: Legyél ​a napsugaram! - Értékelés


Julia Lobo Legyél ​a napsugaram! c. bűbájos lapozója augusztus végén látott napvilágot piciny hazánkban a Móra kiadó jóvoltából. 
A gyönyörű lapozót Nicola Slater illusztrációi díszítik, amik egyaránt megmelengetik kicsik és nagyok szívét. ❤
A kötet habos kemény kötésű borítóval látott napvilágot, amit öröm kézbe venni. A rövid, rímekbe szedett szöveget Kertész Edina fordította magyarra.

A lapozó 1+ éves kortól ajánlott!

"Leszel-e fénylő csillagom,
Ki hazavezet engem?"

Kötetünk főhőse egy parányi egérke és az édesanya, aki mindig, minden időben, minden helyzetben gyermeke mellett áll és biztosítja őt soha nem múló szeretetéről! 

Julia Lobo könyvecskéje gyönyörűen ábrázolja az anyai szeretet és az anya-gyermek között fennálló, megtörhetetlen köteléket.
Az anyuka a biztos támasz, akire mindig számítani lehet, míg a kisegér, az apró teremtmény, aki szépen-lassan felfedezi a hatalmas világot, ami körbeveszi. De tegyen bármit is a gyermek, az anyukája karjaiban mindig biztonságot és menedéket talál majd, a szívében pedig szeretetet... 

"Leszel-e a holdfényem
Egy sötét éjjelen?

Holdfényed leszek én
Egy sötét éjjelen.

És fent az égen, tiszta éjen
Ragyog a szeretetem."

A lapozót több szóval is lehet jellemezni. Több, egyszavas szófüzérrel is akár, amik mind-mind tökéletesen leírják, milyen is ez a kötet, s mit ad az olvasójának...

A Legyél a napsugaram!
 • bájos
 • gyönyörű
 • ezernyi érzelemmel átitatott
 • lelket megindító
 • a gyermekkorba visszarepítő (felnőtt szemmel)
 • az anyai szeretetet hűen ábrázoló
 • az anya-gyermek kapocst tökéletesen bemutató
 • szemkápráztató
 • a borús napokra derűt adó
 • édes egérkéket a főszerepbe emelő
 • gyönyörű színvilággal dolgozó
kötet.

Sajnos a magyar fordítás nem mindenhol rímel, ami az én egyik vesszőparipám, de ezzel sajnos nem tudok mit kezdeni (bár nem is akarok ^^). Ezt valóban sajnálom, mint minden alkalommal, mikor lehetne még egy picit csiszolni azokon a rímeken, de más hibát nem tudok felróni a kötetnek.
Mivel a kötés rendkívül masszív, a lapok erős, vastag és kemény papírból készültek, bizton állni fogják a strapát a célközönség kezében! 

A lapozó olvasása közben érdemes elmerülni az apró részletekben és a háttérben, a történeten végigvonuló évszakokon és napszakokon, megfigyelni az apróbb tárgyakat és az egérkék arckifejezését, amik mind-mind hatalmas pluszt adnak a már egyébiránt önmagában is hatásos szövegnek.

Szó mi szó, a könyvpiac rengeteg lapozót jelenít meg, melyek között szempillantás alatt el lehet veszni, s mondhatnánk, hogy számos remek lapozó volt már eddig is a piacon ebben a témában, amivel tökéletesen egyet is értek, azonban azt kell mondjam, hogy Lobo kötete valóban megérdemli az anyukák figyelmét. Érdemes levenni a polcról, belelapozni és hazavinni, mert olyan szépen és finoman ábrázolja az anyát és gyermekét összekötő szeretetet, hogy ezt a tényt öröm újra és újra nyugtázni! 

A könyvet köszönöm a Móra kiadónak!

Értékelés: 5/5 napsugár
Kedvenc kötet

Megjegyzések