Bloggerina - About me

Sziasztok!

A nevem Caledonia Valley és könyvmoly vagyok! 😊 Jogos a somoly a szád sarkában, Kedves Olvasó, hiszen mi más is lehetnék, ha könyvekről vezetek blogot. :) Régi álmom vált valóra aznap, mikor létrehoztam a Caledonia Könyvvára és Kreatív Kuckója blogot.

Nem múlt el úgy év az életemben, hogy ne szerettem volna egy saját felületet, de mindig elrettentem a feladattól, hisz manapság százszámra keringenek a jobbnál-jobb blogok.

Szeretnék becsületesen is bemutatkozni, és megosztani pár információt magamról. Polgári nevem Dalma és 29 éves vagyok. 6 éve, hogy Esztergomban élek, és a vőlegényemhez költöztem, mikor friss diplomásként kikerülve a főiskoláról munkát kaptam egy kisebb városban, ahol 2017. szeptemberéig dolgoztam, mint szociálpedagógus. Jelenleg a Líra Könyv Zrt. központi telephelyén dolgozom, mint kiadói kereskedelmi képviselő.

Szabad perceimben örök álmodozó vagyok. *-*

Olvasni pici korom óta szeretek, én voltam az első parányi kisvárosi iskolám osztályában, aki először tudott folyamatosan olvasni, és bizonyíthatta is ezt a tanítónéninek. :) A könyvek szeretetét nagyapámtól és édesapámtól örököltem, akik maguk is hatalmas könyvmolynak számítottak/számítanak.
A családi házban rengeteg antikvár könyv volt fellelhető, így pályafutásom azokkal kezdődött. Gyermekkori kedvencem és felnőtt fejjel is nagy szerelmem Jules Verne és Shakespeare. *-* Tudom, a kettő igen távol áll egymástól. :)
Gyermek-és iskolás koromban rendszeres könyvtárjáró ember voltam, de az utóbbi 4-5 évben ez a szokásom megkopott, ugyanis dolgozó ember révén - fizetésem jelentős részét az általam oly nagyon vágyott könyvekre költöm. Igyekszem minden könyvet a polcomon tudni, ami felkelti az érdeklődésem. Ennek következtében az utóbbi időben megfontoltan vásárlok, hogy ne kelljen görcsösen próbálkoznom az eladással, ha netán egy olyan könyvbe futok bele, ami mégsem az én világom. Tudom, hogy létezik ám olyan, hogy csere, de nem szeretek másodkézből könyvet kapni. A könyveimre nagyon háklis személy vagyok, általában online rendelek, illetve manapság már a könyvesboltból is választom magamnak a kincseimet, és nem szeretem, ha más tapizza azokat. ^^

Életem folyamán három alkalommal adtam kölcsön könyvet (először ráadásul egy kedvenc sorozatot) - mindhárom esetben salátát kaptam vissza, így azóta soha senkinek nem adok könyvet kölcsönbe, de még a kezébe sem. Lehet, hogy óriási hiba ez nagyfokú bizalmatlanság a részemről, de hát senki sem lehet tökéletes és én büszkén vállalom ezt a hibámat. Bizonyára több könyvmoly is megérti az érveimet és a gondolkodásmódomat.

Blogom célja, hogy megörökítsem az általam olvasott könyvek értékelését, és a blog indulása óta vegyítem a témát a kézműves alkotásaimmal is, aminek szintén szerelmese vagyok. ❤ Sajnos, az utóbbi időben erre már nem igen van időm, így az efféle bejegyzések száma igencsak megcsappant.

Az olvasás mellett a másik hobbym az írás. Jelenleg is több történeten dolgozom, és leginkább fantasy-romantika-kaland regényeket kell elképzelni. Az írásaimat a családomnak és közeli barátaimnak szánom, megjelentetni nem kívánom őket, ám amint kijönnek frissen a nyomdából, képek fognak felkerülni róluk. :) ❤

Ahogy elnézem, bemutatkozásom kicsit hosszúra sikeredett, de ami kikívánkozik az emberből, papírra kell vetni - jelen esetben weblapra. ^^

Kívánok minden idetévedő Olvasónak kellemes olvasást, vidám perceket és minél mélyebben nyomot hagyó böngészést! :)

Az oldalon található profilképet Mimi készítette rólam, engem ábrázol, kérlek, ne használd fel sajátodként, ahogy az oldalon megosztott többi saját képemet se! Köszönöm! :)

Caledonia Valley

Megjegyzések

Megjegyzés küldése